Terapii alternative

# ghimbir sarcina # medicamente sarcina #greturi sarcina #remedii naturiste

Remedii naturiste pentru femeile insarcinate

Sarcina reprezinta o perioada delicata pentru mama care trebuie sa aiba grija ce medicamente ia astfel incat sa nu afecteze dezvoltarea fatului. Cum este insa aproape imposibil ca pe parcursul a 9 luni viitoarea mamica sa nu aibe nicio afectiune, iata cateva remedii naturiste care pot ameliora cele mai comune dureri si boli:

Ghimbir: Ideal pentru ameteala si greata. Se poate face ceai, din cateva feliute fierte, cu putina lamaie si miere. Acesta trateaza si starile gripale si tusea. De asemenea, poti tine in gura o bucata mica de radacina de ghimbir, pana cand dispar starile neplacute).

Ceaiurile dn plante: Acestea pot influenta alaptatul. Pentru o crestere a lactatiei, incearca: menta, luminita-noptii (Oenothera biennis), maces salbatic sau ghimbir. Pentru a reduce lactatia, se recomanda tataneasa (Symphytum officinale), limba-mielului (Borrago officinale), salvie.

Relaxare si ameliorarea durerilor: Uleiurile volatile din rasina de brad te scapa de senzatia acuta de durere, uleiul de trandafir de anxietate, iar menta de greturile specifice primului trimestru de sarcina. 

Desi, in general, plantele medicinale nu fac rau in sarcina, exista cateva uleiuri pe care ar trebui sa le eviti deoarece pot declansa reactii puternice, chiar contractii. Acesta sunt uleiurile volatile de busuioc, scortisoara, cuisoarele, rasina puternic aromata, salvia, sunatoarea si cimbrul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare