Terapii alternative

#dureri de cap #dureri de spate #par uscat #remedii naturiste #pofta de mancare

Remedii naturiste la tine in bucatarie

Musetelul, vanilia, uleiul de nuca de cocos sau otetul de mere sunt ingrediente naturale , din bucataria ta pe care le poti folosi pentru a scapa de durerile neplacute de cap sau spate. Aceste ingrediente sunt utile si pentru reducerea poftelor alimentare si pentru tratarea parului uscat.

 

Ulei de musetel pentru dureri de cap


Durerile de cap sunt unele dintre cele mai frecvente dureri. Cauza acestor dureri este cortizolul, hormonul stresului, care inhiba productia de endorfine, hormoni naturali ai organismului care apar atunci cand ne simtim bine. Cortizolul este responsabil si pentru durerile si inflamatiile musculare.

Pentru a scapa de durerile de cap, maseaza tamplele si gatul cu putin ulei de musetel. Dupa 10 minute, durerea va disparea si te vei simti mult mai bine. Musetelul este bogat in acid salicilic si acid clorogenic, componente naturale care relazeaza muschii, amelioreaza durerile si reduc nervozitatea.
 

Gheara diavolului pentru dureri de spate


Dupa durerile de cap, cele mai frecvente dureri sunt cele de spate, care afecteza milioane de persoane. Pentru a scapa de aceste dureri poti folosi si cateva remedii naturale . Gheara diavolului este o planta care amelioreaza durerile de spate, fara a avea efectele secundare ale analgezicelor.

Aceasta planta contine ingrediente active care reduc dureril si relaxeaza musculatura.
 

Otet de mere pentru deranjamente stomacale


Numeroase persoane se confrunta cu deranjamente stomacale, arsuri, balonare si indigestie. Daca suferi de astfel de probleme, cantitatile mici de otet de mere consumate zilnic pot imbunatati digestia. In doar doua zile vei observa imbunatatiri ale starii tale de sanatate.

Otetul de mere este bogat in acizi extrem de benefici pentru sistemul digesti. Accelereaza metabolizarea proteinelor si grasimilor, iar reziduurile stomacale sunt mai repede eliminate. Pentru a scapa de problemele stomacale este indicat sa consumi inainte de fiecare masa o lingura de otet de mere cu un pahar de apa.
 

Ulei esential de vanilie pentru scaderea poftei de mancare


Poftele alimentare saboteaza peste 95% dintre dietele de slabit. Chiar si persoanele care nu au probleme cu greutatea se abtin cu greu de la anumite alimente. Poftele alimentare sunt frustrante, deoarece duc la consumul excesiv de mancare, ceea ce duce la probleme stomacale serioase, obezitate, balonare sau indigestie.

In aceste cazuri, uleiul esential de ulei este foarte eficient. Astfel, atunci cand ai pofte alimentare, este util sa mirosi acest ulei, care activeaza in creier centrii satietatii. In doua minute, poftele alimentare vor disparea, iar acest lucru le ajuta in special pe persoanele care sunt la dieta.

De asemenea, mai poti amesteca uleiul de vanilie cu crema ta obisnuita de maini, pe care sa o aplici pe piele atunci cand ai pofta de mancare.
 

Ulei de cocos pentru par uscat


Variatiile de temperatura, vopselurile de par sau alte substante chimicale pe care le aplicam distrug si usuca firul de par. Uleiul de cocos este util in astfel de cazuri, deoarece contine cantitati importante de grasimi care hidrateaza firul de par.

Acest ulei hidrateaza, confera stalucire si distruge matreata. Aplica putin ulei de masline pe parul uscat, maseaza bine si acopera cu un prosop uscat. Lasa sa actioneze 30 de minute, apoi samponeaza.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului