Terapii alternative

#remedii naturale #palpitatii #tratamente alternative

Remedii naturale pentru palpitatii

Simti ca inima iti bate mult mai repede ca de obicei? Nu iti mai poti controla emotiile? De cele mai multe ori inima bate exact atunci cand trebuie. De ce trebuie insa sa te ingrijorezi pentru cateva palpitatii "nevinovate"? Ei bine, acestea pot duce la adevarate crize si atacuri de panica.

Din fericire, palpitatiile pot fi prevenite si tratate foarte usor, cu ajutorul micilor schimbari din stilul de viata. Pentru a preveni palpitatiile este recomandat sa reduci stresul, sa ai grija la medicamentele pe care le iei si sa consumi alimente benefice pentru inima.


Iata ce poti face:


Calmeaza-te. Atunci cand observi batai neregulate ale inimii, incearca sa te asezi si sa iti proptesti picioarele. Respira incet si profund, lasand abdomenul sa se extinda la fiecare inhalare. Daca te concentrezi pe acest tip de respiratie, in curand si batatile inimii vor reveni la normal.

Bea apa. Cand ai palpitatii incearca sa iei cateva inghitituri de apa. Rezultatele vor aparea instant. Atunci cand inghiti apa, esofagul preseaza inima, ceea ce face ca ritmul cardiac sa revina la normal. De asemenea, iti mai poti stropi si fata cu apa rece. Socul va fi suficient pentru a restabili ritmul cardiac.

Mananca si bea cu moderatie. Pentru o inima sanatoasa, este recomandat sa consumi mult peste. Somonul si macroul contin cantitati mari de acizi grasi omega 3 extrem de benefici pentru inima. Evita sa mananci prea mult la o singura masa.

Organismul va fi fortat sa digere o cantitate mare de alimente, ceea ce face ca sangele sa nu mai ajunga corect la inima, ci la sistemul digestiv. Astfel apar palpitatiile. Un alt lucru pe care il poti face pentru a reduce palpitatiile este sa limitezi consumul de cofeina.

Redu stresul si odihneste-te corespunzator.Daca te confrunti cu palpitatii, stresul este o cauza majora. De altfel, palpitatiile reprezinta modul in care organismul se protejeaza de nivelul mare de stres la care este supus.

Incearca sa te linistesti si sa te odihnesti mai mult. Aromaterapia poate face minuni, astfel cateva picaturi de lavanda pe care sa le inhalezi te pot transpune intr-o stare de relaxare totala. Incearca sa dormi cel putin 7 ore pe noapte si sa eviti sa pierzi noptile.

Fa miscare. Cel putin 30 de minute de miscare zilnic iti va intari inima. Poti chiar merge pe jos, in parcul din apropierea locuintei.

Ia suplimente. Numeroase persoane care se confrutna cu palpitatii apeleaza la suplimentele cu magneziu. Acest mineral este foarte important pentru organism si ajuta la reglarea ritmului cardiac. Si suplimentele de coenzima Q10 si ulei de peste sunt foarte eficiente in prevenirea si tratarea palpitatiilor.

Taurina este un alt supliment pe care trebuie sa il iei in considerare pentru a preveni palpitatiile.

Ai grija la medicamente. Multe medicamente care nu necesita prescriptie cauzeaza palpitatii. Ai grija la medicamentele pentru alergii si raceli, deoarece contin pseudoeferina, o substanta care stimuleaza ritmul cardiac. Discuta cu medicul sau farmacistul si evita medicamentele cu efecte secundare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului