Terapii alternative

#alergie #alergii #stranut #alergie primavara

Remedii naturale impotriva alergiilor de primavara

Chiar daca primavara inca se joaca si oscileaza intre temperaturi ridicate si zile ploioase, alergiile specifice sezonului reprezinta o problema pe toata aceasta perioada.

Lacrimarea ochilor, stranutul si secretiile nazale sunt cele mai frecvente simptome ale alergiei de primavara. Este adevarat ca aceste probleme pot fi tratate cu medicamente, insa ingredientele naturale au efecte la fel de puternice si rapide.
 

Musetel


Musetelul are proprietati anti-inflamatorii si este de mare ajutor in tratarea ochilor inflamati. Daca ai ochii rosii si iti lacrimeaza din cauza alergenilor de primavara, nu iti ramane decat sa scufunzi in apa fierbinte doua pliculete cu ceai de musetel, sa le bagi in congelator timp de 20 de minute, iar apoi sa le aplici pe ochi timp de 5 minute.
 

Urzica


Urzica actioneaza ca un antihistaminic in organism si are grija ca sistemul imunitar sa lupte cu succes impotriva alergenilor. Consuma zilnic urzici prospete sau fierte. Acestea vor reduce mancarimile ochilor si stranutul.
 

Menta


Uleiul esential de menta este un produs puternic decongestionant. Fierbe 5 pliculete de ceai de menta intr-un litru de apa.

Dupa primul clocot opreste focul, acopera-ti capul cu un prosop si apleaca-te deasupra aburilor. Inhaleaza aburii ceaiului de menta timp de 3 - 7 minute. Senzatia de eliberare a cailor respiratorii urmeaza sa apara in numai cateva clipe.
 

Cimbru


Daca obisnuiesti sa tusesti din cauza alergenilor specifici primaverii, cimbrul este ingredientul perfect pentru tine. Bea in fiecare dimineata cate o cana de ceai caldut in care ai adaugat 1 - 2 linguri de cimbru proaspat sau uscat.
 

Ghimbir


Ghimbirul este un tratament natural puternic impotriva durerii si ajuta la calmarea iritatiei si durerilor in gat. Fierbe 200 de ml de apa in care adaugi o lingurita de ghimbir proaspat sau doua lingurite de ghimbir uscat. Ghimbirul este deosebit de puternic in combinatie cu miere, asa ca nu ezita sa adaugi ingredientul dulce in cana cu ceai.
 

Miere


Mierea este un aliment care calmeaza rapid inflamatiile. Daca te doare in gat din cauza tusei, atunci ar fi bine sa consumi, ca atare, in ficare seara cate o lingurita de miere sau o lingura de miere adaugata intr-o cana cu lapte caldut.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare