Terapii alternative

Plantele medicinale, toxice in combinatie cu medicamentele

Plantele medicinale au efecte terapeutice asupra organismului, insa luate impreuna cu diverse medicamente pot avea efecte daunatoare. Inainte de a incepe un tratament pe baza de plante medicinale este bine sa cereti sfatul unui specialist. Daca vreti sa va tratati pe o perioada mai lunga de timp, prudenta trebuie sa fie si mai mare, deoarece interactiunea plantelor si a medicamentelor va poate afecta serios sanatatea. Intr-adevar, exceptie fac unele plante medicinale absolut inofensive, ca teiul sau musetelul. Ce plante pot fi periculoase
  • Lemnul dulce diminueaza eficacitatea tratamentului impotriva hipertensiunii.
  • Ginsengul este cunoscut pentru efectul sau tonic, fiind utilizat de foarte mult timp in farmacia chineza, poate provoca aparitia hipertiroidiei.
  • Sunatoarea scade eficacitatea anumitor medicamente, unele dintre ele fiind pastilele anticonceptionale .
  • Paducelul (gherghin), eficient in afectiunile cardiovasculare, prin faptul ca scade tensiunea arteriala si nivelul de colesterol , nu trebuie luat niciodata cu anumite medicamente deoarece combinatia poate diminua prea mult ritmul inimii, cauzand crize cardiace. Este incontestabil faptul ca plantele ajuta femeile sa depaseasca problemele legate de menopauza, insa autoritatile de sanatate estimeaza ca produsele pe baza de fitoestrogen (substanta asemanatoare estrogenului care se gaseste in anumite plante comestibile si ceaiuri de plante) nu sunt lipsite de riscuri, nefiind recomandate persoanelor cu risc de cancer la san . Retineti faptul ca trebuie sa-i mentionati medicului care va trateaza daca ati consumat sau consumati in prezent plante medicinale, caci orice substanta activa nu este inofensiva. Dozarea trebuie sa fie corecta Respectati dozajul, durata tratamentului si data limita de utilizare. Daca veti consuma aceeasi planta in exces sau de-a lungul unei perioade mari de timp, acest lucru poate duce la saturarea organismului si va puteti expune unor riscuri de sanatate, in special de natura endocrina. Nu inseamna ca nu trebuie sa mai consumati plante medicinale. De exemplu, echinaceea este extrem de eficienta, ajutand la intarirea imunitatii organismului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare