Terapii alternative

#caine de casa #deces #sanatate #animal de companie #stop cardiac #AVC

Persoanele care au un caine de companie prezinta un risc cu 24% mai mic de moarte timpurie

 

Ai nevoie de un motiv bun pentru a-ti lua un caine? Ce zici daca ti-am spune ca vei trai mai mult in compania unui patruped? Exista studii care arata ca proprietarii de caini isi cresc considerabil durata de viata.

"Studiul nostru a demonstrat ca un caine este, de fapt, un protector impotriva mortii din orice cauza", a declarat Dr. Caroline Kramer, endocrinolog si autor al unei cercetari care a pus cap la cap studii intinse pe aproape 70 de ani, potrivit cnn.com.

Analiza beneficiilor pentru sanatate ale prezentei celui mai bun prieten al omului a luat in calcul studii care au implicat aproape 4 milioane de persoane din Statele Unite, Canada, Scandinavia, Noua Zeelanda, Australia si Regatul Unit.

„Detinerea unuia sau mai multor caini a fost asociata cu o reducere de 24% a mortalitatii din orice cauza”, a spus profesorul Kramer, de la sectia de Endocrinologie si metabolism a Universitatii din Toronto.

Metaanaliza a gasit un beneficiu si mai mare pentru persoanele care au avut deja un atac de cord sau un accident vascular cerebral. „Pentru acei oameni, a avea un caine a fost si mai benefic. Aveau un risc redus cu 31% de a muri de boli cardiovasculare”, a spus Kramer.

Un studiu separat, realizat pe 336.000 de barbati si femei suedezi, a descoperit faptul ca persoanele care detineau caini au avut rezultate mai bune la analize dupa ce au suferit un eveniment cardiovascular major, cum ar fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Stopul cardiac si accidentul vascular cerebral sunt cauzele principale ale decesului la nivel global, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Cel mai mare beneficiu il au, se pare, proprietarii de caini care locuiesc singuri. Persoanele care suferisera un atac de cord si care traiau singure, dar detineau caini, aveau un risc de deces cu 33% mai mic comparativ cu cele care nu detineau un caine. Supravietuitorii de AVC care traiau singuri, dar aveau alaturi un animal de companie, aveau un risc de deces redus cu 27%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare