Terapii alternative

Pelinul trateaza hemoroizii

Desi are un gust extrem de amar, insuportabil pentru anumite persoane, ceaiul de este foarte sanatos si are proprietatea de a trata multe afectiuni, atat la nivel intern cat si extern. Pelinul se afla printre cele mai puternice plante folosite in fitoterapie, deoarece efectele sale sunt foarte intense si complexe.


In cantitatile potrivite, pelinul poate trata afectiuni care in mod normal se trateaza foarte greu, cu multe medicamente.


Hemoroizi


Daca ai incercat medicamente si supozitoare fara niciun succes impotriva hemoroizilor, incearca spalaturile cu ceai de pelin . Fa o infuzie de trei linguri de frunze de pelin si o lingura de flori de galbenele la un litru de apa si apoi fa spalaturi locale. Repeta aceste proceduri zilnic, cel putin 7 zile la rand, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.


si scurgeri vaginale


Desi sunt probleme jenante, candidoza si scurgerile vaginale afecteaza un numar mare de femei, de aceea trebuie tratate fara precadere. Infuzeaza doua linguri de pelin intr-un litru de apa, adauga o lingurita de bicarbonat si spala zona intima cu aceasta solutie, seara de seara, 14 zile consecutive. Tratamentul poate fi facut in paralel cu cel recomandat de medicul ginecolog.


De asemenea, se pot face cu ceai de pelin pentru a reface flora si pentru a reduce secretiile anormale, mancarimile si usturimile.


si


Scapa de viermii interstinali cu ajutorul ceaiului de pelin. Pelinul este cea mai eficienta si puternica planta impotriva viermilor si a parazitilor intestinali, secretand substante toxice pentru acestia. O cana de ceai de pelin sau doua linguri de tinctura, administrate zilnic timp de 14 zile te vor scapa de aceasta problema. Tratamentul poate fi urmat in paralel cu cel medicamentos.


Lipsa poftei de mancare


Persoanele care nu au pofta de mancare isi pot stimula apetitul cu o cura de pelin. Fie ca este vorba de o ceasca cu ceai, inainte de masa, sau o lingura cu sirop de pelin administrate cu 10 minute inainte de masa pe o perioada de doua saptamani, efectele pozitive nu vor intarzia sa apara.


Contraindicatii

 

  • Pelinul nu se adminstreaza gravidelor sub nicio forma deoarece acesta poate provoca avort spontan.
  • Nici mamele care alapteaza nu ar trebui sa consume pelin, deoarece poate dauna grav bebelusilor.
  • Pelinul mai este contraindicat persoanelor care sufera de afectiuni ale sistemului nervos; bolnavilor foarte slabiti; cei care sufera de infectii intestinale acute.


Atentie!

Abuzul de pelin determina tulburari psihice , pierderea memoriei, greata si tremuraturi.
Tratamentele pe baza de pelin nu se tin mai mult de doua saptamani.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare