Terapii alternative

#plante #musetel #sanatate #planta medicinala #menstruatie #crampe

Musetelul, o planta medicinala buna la toate

Musetelul este o floare, pe cat de frumoasa si firava, pe atat de benefica sanatatii noastre. Aceasta a intrat in categoria plantelor medicinale deoarece poate trata afectiuni simple incepand de la iritatii ale pielii pana la ulcer gastric, balonare si dureri menstruale .
Florile de au efect calmant, antiinflamator , antiseptic, emolient, antialergic si cicatrizant. Sub diferite forme - ceai, cataplasme, bai cu abur, unguent - florile de musetel sunt un medicament bun la toate.
Crampe stomacale
Musetelul are in componenta sa ingrediente antispastice si antiinflamatorii . Prin urmare, acesta si-a dovedit eficacitatea in tratarea durerilor de stomac si a crampelor. Asadar, cu doua cesti de ceai pe zi, durerile stomacale vor fi de domeniul trecutului.

Planta minune reduce si durerile de la nivelul intestinelor si reduce balonarea. O ceasca de va ameliora simptomele de , va reduce greata si preveni constipatia. Este bine ca ceaiul sa se bea imediat dupa masa.

Consumul de ceai de musetel previne durerile si crampele menstruale daca este baut caldut, pe toata perioada menstruatiei, si chiar cu cateva zile inainte de aceasta.
Zgarieturi si arsuri
Musetelul are efect cicatrizant si este perfect pentru tratarea arsurilor si a zgarieturilor. Se face o infuzie din 100 ml apa si opt linguri de flori de musetel, iar cand se raceste se pun comprese pe zona ranita.
Beneficiile musetelului in cosmetica
Tenurile uscate si iritate pot fi tratate cu ajutorul unor comprese caldute cu ceai de musetel.
Pentru indepartarea cercurilor si a pungilor de sub ochi se pun comprese caldute cu ceai de musetel.
Pentru albirea pielii se fierb 200 ml de apa in care se adauga trei linguri de flori de musetel si se fac bai de abur – stai deasupra recipientului care abureste cat de mult poti, dupa care clateste-ti pielea cu ceai cald. Efectul va fi mai puternic daca in ceai se adauga cateva felii de lamaie (lamaia nu este recomandata in cazul tenurilor sensibile sau iritate).
De asemenea, florile de musetel se pot utiliza sub forma de infuzie pentru clatirea parului blond – nu numai ca il va hidrata, dar ii va oferi si reflexe naturale, aurii.
De unde se pot procura florile de musetel:
Daca nu ai acces la musetelul crescut in gradina si cules chiar de tine, il poti procura de la magazinele naturiste (plafar), de la comerciantii din piete sau din farmacii. Acesta se gaseste sub forma de pachetele si costa aproximativ 4 lei.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare