Terapii alternative

#muscata #lavanda #afectiuni #aromaterapie #partener #miros

Mirosul, simtul care ne ajuta sa invingem bolile si sa ne gasim partenerul de viata

Mirosul, unul dintre cele mai vechi simturi ale omului, are capacitatea misterioasa de a ne trezi amintiri si de a ne transporta in alte locuri. In plus, cu ajutorul aromaterapiei, mirosul ajuta la tratarea a numeroase afectiuni. Afla mai jos care sunt puterile nebanuite ale mirosului si cum te poate ajuta acest simt sa iti gasesti perechea!

Mirosul ne ajuta sa ne relaxam dupa o zi stresanta, reduce durerile si ne face sa ne simtim nostalgici. Exista insa si posibilitatea ca simtul mirosului sa ne faca sa cheltuim mai mult, in special in perioada sarbatorilor de iarna.

Mirosul si aromaterapia

 

Aromaterapia foloseste la maxim simtul mirosului prin intermediul uleiurilor esentiale, care imbunatatesc starea generala si sanatatea. In plus, aromaterapia este o metoda sigura si naturala de a ajuta oamenii sa faca fata stresului, durerilor cronice, ametelilor si chiar depresiei.

De altfel, inhalarea de uleiuri esentiale de musetel, muscata, lavanda sau cedru este o terapie des folosita in tratamentul bolnavilor de cancer. In plus, aromaterapia este de mare ajutor in tratarea infectiilor bacteriene, gripelor si racelilor. Stimuleaza si circulatia sangelui, intareste sistemul imunitar si alunga durerile de cap.

Mirosul si gasirea partenerului de viata

 

Daca esti in cautarea acelei persoane speciale, cu care sa iti petreci tot restul vietii, mirosul te poate ajuta. Atractia sexuala apare ca rezultat al unei compatibilitati intre mirosul natural a doua persoane, aceasta avand o pondere egala cu influenta pe care o are aspectul fizic al unui individ.

Astfel, pentru femei, felul in care miroase un barbat este la fel de important ca si felul in care acesta arata. In plus, atat barbatii, cat si femeile simt o atractie speciala pentru anumite mirosuri pe care le regasesc la celalalt partener. Mirosul este de altfel folosit inca din cele mai indepartate vremuri pentru a detecta partenerii compatibili.

Gasirea partenerului potrivit este astfel puternic influentata de feromoni, substante biochimice produse de organismul uman, care dicteaza comportamentul sexual si cresc atractia sexuala.

Sursa foto: [[//www.ghimpele.ro/]]

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare