Terapii alternative

# relaxare corp #odihna #stres #relaxare #combaterea stresului #terapii alternative

Metode alternative de combatere a stresului

Schimbarile majore din viata, dificultatile financiare, problemele amoroase sunt cauze ale sresului care ne poate afecta in mod negativ calitatea vietii si a sanatatii. Stresul duce la hipertensiune si alte afectiuni cardiace care ne pot periclita viata.

Invata cum sa bombati stresul cu ajutorul unor activitati recreationale, care sa te deconecteze si relaxeze.

In perioadele stresante evita sa consumi alcool, sa mananci excesiv sau sa fumezi prea mult. Aceste obiceiuri sunt extrem de daunataor si pot agrava starea ta de depresie.

Iata mai jos cateva metode alternative, gratuite, care te vor ajuta sa inlaturi stresul:
 

Tine un jurnal personal


Te deranjeaza multe lucruri? Incearca sa iti notezi aceste lucruri si starile care insotesc nemultumirile tale.

Acest simplu exercitiu de scriere te poate ajuta sa iti imbunatatesti starea. Specialistii spun insa ca scrierea nemultumirilor stimuleaza imunitatea si imbunatateste functionarea generala a organismului.
 

Asculta muzica


Alege un loc linisitit din casa si asculta muzica care sa te calmeze. Uita de toate grjile si lasa-te inconjurat de acordurile muzicale.

Specialistii sunt de parere ca muzica usoara, clasica sau jazzul instrumental, care are 60 - 70 de batai pe minut (similare cu bataile inimii), reduce anxietatea.
 

Fii creativ


Deseneaza, picteaza, sculpteaza sau croseteaza in momentele grele. Aceste activitati te ajuta sa inlaturi stresul. Persoanele care se implica in activitati creative, care implica arta, sunt mult mai senini, linistiti si isi imbunatatesc calitatea vietii.
 

Fa miscare


O plimbare prin parc sau jogging in jurul blocului in care locuiesti sunt doar cateva actvitati pe care le poti face pentru a-ti imbunatati starea de spirit. Daca ai si o bicicleta nu evita sa o folosesti cat mai des.

Mersul ofera numeroase beneficii mentale, emotionale si psihologice. Ajuta si la mentinerea unor obiceiuri sanatoase privind alimentatia si miscarea.
 

Relaxeaza-ti corpul


Atunci cand te simti deprimat, incearca sa te relaxezi. Aseaza-te confortabil in pat sau pe canapea si respira profund. Repeta acest exercitiu de cateva ori.

Respiratia corecta este extrem de importanta pentru creier si starea de bine . Reduce rata batailor inimii si reduce stresul.
 

Socializeaza


Petrecera timpului liber alaturi de prieteni ajuta la eliminarea stresului si la largirea viziunii tale asupra lumii. Pentru a-ti vedea prietenii nu este obligatoriu sa iesi in oras. Ii poti invita la tine acasa, la o cina savuroasa, sau la o cafea.

Specialistii sunt de parere ca persoanele care au multi prietenii au o inima mai sanatoasa.
 

Joaca-te cu animalul de companie


Animalele sunt de mare in perioadele stresante. Ne ajuta sa ne deconectam de la problemele stresante si ne scot afara din casa, la o plimbare activa prin parc.

Persoanele care detin animale de companie sunt mult mai activi, sanatosi si fericiti. Ajuta si la reducerea tensiunii arteriale.

 

Mediteaza


Metodele de relaxare mentala precum meditatia necesita izolarea intr-un spatiu linisitit si aerisit, unde sa te relaxezi si sa uiti de toate gandurile negative.

Pozitia adecvata si respiratia corespunzatoare contribuie la indepartarea stresului si la instalarea unei stari de bine.
 

Relaxeaza-te cu o baie fierbinte


O data pe saptamana creaza in propria baie un mic centru de infrumusetare si relaxare. Fa o baie fierbinte, aromata cu uleiuri aromate, spuma de baie si lumanari parfumate . Aplica apoi pe piele un ulei cremos si frumos mirositor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare