Terapii alternative

Masajul facial, secretul unui ten luminos

Nopti nedormite, mancare mai putin sanatoasa, vant si frig, toate isi "pun amprenta" pe chipul vostru. Din fericire, exista o solutie foarte simpla si mai mult deosebit de placuta: masajul . Aceasta este cea mai buna metoda pentru a va incepe ziua in forta. Pe langa faptul ca va va ajuta sa va simtiti bine, acest exercitiu facial va permite sa atenuati eventualele problemele inestetice care survin odata cu trecerea timpului, ca de exemplu ridurile. La nivelul fetei, ca de altfel la nivelul intregului corp, centrii nervosi afectati de diversi factori care fac pielea sa sufere diferite modificari. Astfel, pielea isi pierde stralucirea naturala, vitalitatea si chiar imbatraneste prematur. Prin tehnica masajului nu numai ca puteti ameliora starea de sanatate a pielii, dar in aceeasi masura puteti preveni aparitia migrenelor extrem de neplacute. Daca masajul facial este efectuat in mod corect va favoriza circulatia sangelui la nivelul gatului si al spatelui. Pentru a obtine un rezultat benefic, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va spalati bine fata. In aceasta prima faza, pentru ca masajul sa fie mai eficient este indicat sa aveti o piele curata, proaspata. Pasul urmator este cel al aplicarii unei creme hidratante. De asemenea, este foarte important sa stiti ce tip de ten aveti, deoarece masajul facial nu este indicat tuturor. Daca aveti pielea sensibila, delicata, masajul va consta in miscari foarte usoare, sub forma unor mangaieri . Iata etapele unui masaj facial eficient:
  • Pentru inceput trebuie sa va relaxati muschii fetei: dati-va cu blandete cateva palme pe toata fata. In continuare, incercati sa va ciupiti foarte usor, dupa care faceti cateva exercitii de miscare a fetei, ca si cum ati impinge barbia spre frunte.
  • Cu degetele puse pe frunte, faceti miscari circulare dinspre centru catre exterior. Puteti de asemenea sa presati moderat cu buricele degetelor de la ambele maini timp de cateva secunde. Atentie: nu trebuie sa simtiti niciodata durere.
  • Un alt pas consta in miscarea degetelor asemeni unei alunecari de-a lungul intregii zone a maxilarului. Pentru a evita aparitia ridurilor in zona comisurii gurii si a partii superioare a buzelor este indicat sa repetati acest exercitiu de mai multe ori.
  • La nivelul nasului incepeti cu miscari ascendente. Puneti-va degetele de-o parte si de alta si urcati usor catre ochi. In acest mod va veti relaxa muschii si pometii si pielea lasata din jurul ochilor. Cu ajutorul acestor sfaturi va puteti ameliora starea de sanatate a pielii, iar drept urmare veti beneficia de o si luminoasa de-a lungul mai multor zile. In aceeasi masura, veti permite produselor cosmetice pe care le folositi sa fie mai eficiente. Incercati sa „rapiti” cateva minute din timpul vostru pentru masajul facial si veti vedea ca rezultatele sunt remarcabile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare