Terapii alternative

#liliac detoxifiere #flori de liliac #liliac

Liliacul, bun de pus pe rana, nu doar in vaza! Ce alte proprietati nebanuite are

Florile de liliac nu sunt doar de decor! Ele au adevarate proprietati terapeutice: scad febra, sunt eficiente si in caz de congestie hepatica, ajuta organismul sa elimine toxinele si scad tensiunea arteriala. In scop extern, frunzele de liliac sunt utile pentru combaterea durerilor cauzate de reumatism sau de arsuri!

Cel mai des, florille de liliac se folosesc sub forma de infuzie, dar nu inainte de a fi uscate. Florile trebuie culese cand sunt deschise in proportie de 80%.

Pentru prepararea acestei infuzii poti folosi fie doar flori, fie flori si frunze de liliac. Adauga 2 linguri de flori/ frunze de liliac intr-o cana de apa fierbinte. Acopera cana cu un capac si lasa florile sa se infuzeze pret de 2 ore, apoi strecoara si consuma ceaiul obtinut.

Extern, contra durerilor reumatismale, doi pumni de frunze proaspete de liliac se adauga in 500 ml de ulei de masline. Se lasa la macerat 15 zile, sub bataia razelor de soare! Se aplica direct pe zonele dureroase!

Florile de lilac pot fi adaugate si in salate, pentru decor. Cu siguranta, musafirii tai se vor inveseli, caci florile de liliac sunt euforizante.

Nu exagera insa, caci au si proprietati laxative si anticoagulante!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare