Terapii alternative

#sanatate #cafea #boli #terapie #terapii alternative

Iti place cafeaua? Atunci trebuie sa stii ca reduce la jumatate riscul de cancer hepatic

Esti genul de persoana care nu se poate trezi dimineata fara o ceasca de cafea tare? In timpul zilei simti ca te cuprinde moleseala daca nu-ti satisfaci pofta de cafea? Avem vesti bune pentru tine: cafeaua scade la jumatate riscul de cancer hepatic, astfel ca ficatul tau este protejat si poate functiona in conditii bune mult timp de acum inainte.

Stiai ca ficatul indeplineste 500 de functii in organism si ca are capacitatea de a se regenera singur pana la un anumit punct? Filtrarea toxinelor din sange, oxidarea trigliceridelor, stocarea substantelor nutritive din mancare, sintetizarea hormonilor si intarirea sistemului imunitar sunt doar cateva dintre functiile care cad in grija ficatului. In aceste conditii, nu este de mirare ca medicii te sfatuiesc sa urmezi cure de detoxifiere si sa consumi alimente care sustin activitatea hepatica.

Cafeaua, aliatul ficatului tau

Un studiu realizat recent de specialisti de la Universita degli Studi di Milano (Italia) arata ca daca bei zilnic 3 cesti de cafea, iti injumatatesti sansele de a suferi de cancer hepatic. Medicul Carlo La Vecchia, autorul studiului, sustine ca dintre toate bauturile, cafeaua joaca un rol protector pentru ficat.

"Efectul benefic al cafelei asupra ficatului poate fi explicat prin faptul ca aceasta bautura previne diabetul, unul dintre factorii de risc ai bolii, si are un impact pozitiv asupra enzimelor hepatice si a cirozei", a declarat doctorul Carlo La Vecchia.

Cercetatorii au analizat o serie de studii realizate intre 1996 si septembrie 2012 pentru a ajunge la concluzia ca trei cesti de cafea pe zi reduc la jumatate riscul de cancer. Cu toate acestea, ei inca nu pot explica exact care este legatura dintre cafea si cancerul de ficat, mai ales ca multi pacienti renunta la aceasta bautura dupa ce se imbolnavesc.

Cancerul hepatic poate fi prevenit

Virusul hepatitic B este una dintre cauzele principale ale cancerului hepatic, dar pentru aceasta exista vaccinul impotriva hepatitei B, care se administreaza inca din primele zile de viata. Cancerul poate fi prevenit si prin diminuarea consumului de bauturi alcoolice sau prin controlarea transmiterii virusului hepatitic C.

Sursa foto:vivmag.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare