Terapii alternative

#slabit #alimentatie sanatoasa #rezolutii sanatate #renuntare la fumat

Cele mai importante rezolutii pentru 2013 daca vrei o sanatate de fier!

In noul an, iti doresti sa ai mai mult noroc, sa fii sanatos si fericit? Poti incepe prin a face cateva schimbari in stilul tau de viata! Descopera mai jos cele mai importante rezolutii pentru sanatatea ta in 2013! 

 1 Controleaza portiile de mancare

Iti doresti sa dai jos cateva kilograme? Principala masura pe care ar trebui sa o iei este sa reduci portiile de mancare. Pentru inceput, foloseste farfurii si platouri mici, care te vor ajuta sa consumi mai putina mancare si sa previi astfel excesele.

 
2 Fa mai multa miscare

Un obicei care te va ajuta sa dai jos kilogramele in plus este miscarea. In noul an, incearca sa fii mai activ! Specialistii iti recomanda sa faci 30 de minute de miscare in fiecare zi, ca sa te mentii in forma. Mersul pe jos, urcatul scarilor, joggingul si chiar datul cu aspiratorul sunt forme de miscare care stimuleaza intreg organismul.


 3 Limiteaza consumul de sare

Doza zilnica recomandata de sodiu este de 6 grame, insa aceasta valoare este mult depasita in alimentatia moderna. Pe langa faptul ca sarea contribuie la retentia de apa si balonare, aceasta mareste si tensiunea arteriala.

Alimentele procesate contin cele mai mari cantitati de sare, prin urmare este indicat sa citesti cu atentie eticheta acestor produse. O alimentatie saraca in sare reduce riscul de afectiuni cardiace si hipertensiune. In plus, ajuta si la reducerea greutatii corporale

 4 Consuma mai multe alimente bogate in antioxidanti

In urma metabolizarii alimentelor, se produc anumite molecule denumite radicali liberi. In timp, aceste molecule afecteaza organismul uman si favorizeaza aparitia unor afectiuni grave precum infectii, cancer sau inflamatii periculoase.

 Organismul poate fi insa aparat de radicalii liberi cu ajutorul antioxidantilor, substante puternice care protejeaza impotriva a numeroase afectiuni. Cafeaua, rodiile si chiar ciocolata contin antioxidanti esentiali pentru organismul uman.

5 Renunta la fumat

Renuntarea la fumat poate fi cea mai grea rezolutie pentru fumatori, insa beneficiile sunt uriase. Pe langa faptul ca vei preveni aparitia unor afectiuni severe precum cancerul la plamani, speranta ta de viata va creste considerabil.

 
Sursa foto: howstuffworks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului