Terapii alternative

#dureri caldura # dureri gheata #dureri #sanatate

Gheata sau caldura? Ce iti face mai bine atunci cand ai o durere

De multe ori, atunci cand avem o durere, capatata in urma unei lovituri ori cauzata de o problema de sanatate, folosim gheata sau o sursa de caldura, pentru a o ameliora. Insa pot aparea confuzii atunci cand vine vorba de alegerea celei mai bune solutii, in functie de fiecare caz in parte.

Gheata si sursele de caldura sunt solutii simple, care iti pot usura durerea. Iata cum trebuie sa le folosesti:

Artrita: in caz de artrita apar dureri cauzate de inflamarea articulatiilor; pentru ameliorarea acestora este indicata caldura, pentru ca relaxeaza articulatiile. Poti face o baie fierbinte, poti folosi o patura electrica, poti incalzi sare pe care o pui intr-un saculet din bumbac, apoi pe locul dureros.

Dureri de cap: nu exista persoana care sa nu fi suferit, cel putin o data in viata de o durere de cap; aceste dureri de cap pot fi ameliorate daca pui gheata intr-un prosop iar apoi o aplici pe locul dureros; gheata ajuta si daca este aplicata pe ceafa, in cazul durerilor aparute din cauza tensiunilor nervoase.

Abces dentar: in cazul umflaturilor aparute din cauza unui abces dentar este de ajutor aplicarea unei comprese reci, cu gheta, pe locul dureros, pana cand vei ajunge la cabinetul medicului stomatolog; compresele cu gheata ajuta la ameliorarea durerilor si a inflamatiilor;

Durerile menstruale: femeile care se confrunta cu crampe si dureri menstruale pot aplica o sursa de caldura pe zona dureroasa; pot fi comprese cu apa calduta, pernele electrice sau o sticla cu apa calda aplicata pe abdomen.

Gheata este o solutie ideala in cazul durerilor acute care apar in urma unor traumatisme. Se aplica gheata in cate doua-trei reprize, timp de 20-30 de minute, pentru ca ajuta la reducerea inflamatiei, limiteaza sangerarile si ajuta la ameliorarea senzatiei de durere. Gheata nu se aplica in cazul durerilor cronice. In cazul durerilor cronice este cel mai indicat tratamentul cu surse de caldura. Persoanele care sufera de astfel de dureri trebuie sa se prezinte si la medic, mai ales daca durerile nu scad in intensitate in decursul a 48 de ore.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare