Terapii alternative

#tratament #sanatate #probleme medicale #teraprii alternative

Gesturi banale cu care poti rezolva diferite probleme medicale

Cu siguranta ti s-a intamplat pana acum sa te confrunti cu diverse probleme medicale, unele mai mici, altele mai mari, si sa nu stii cum sa le rezolvi. Uneori, nu trebuie sa mergi la doctor pentru fiecare situatie deosebita prin care trece corpul tau, dar ar fi bine sa stii ce gest banal trebuie sa faci pentru a-ti ameliora starea.


1. Dormi pe partea stanga daca ai mancat prea mult

Daca ai facut un exces culinar si nu-ti gasesti locul in pat din cauza stomacului prea plin, incearca sa te asezi pe partea stanga. In aceasta pozitie, stomacul se afla mai jos de esofag, iar acidul gastric nu mai reuseste sa urce, pentru a-ti crea disconfort.


2. Tine zahar pe limba daca sughiti

Cand te apuca o criza de sughit ai impresia ca nu se va mai termina niciodata? Incerca sa-ti rezolvi problema cu zahar. Tine putin zahar in gura pana cand se topeste si sughiturile vor disparea. Nu se stie de ce functioneaza aceasta tehnica neobisnuita, asa cum nu se stie nici de ce diafragma ajunge sa se contracte si sa produca acele sughituri nesuferite.

Citeste si: 5 terapii alternative pentru alinarea durerilor de spate


3. Lipeste banza adeziva pe negi

Daca ai negi, poti incerca sa ii anihilezi cu banda adeziva. Prin acest gest banal, verucile nu vor mai fi oxigenate, asa ca vor disparea pentru totdeauna. O alta explicatie pentru care aceasta tehnica functioneaza ar fi aceea ca banda adeziva contine o substanta care stimuleaza celulele imunitare sa atace negii. Oricum, daca apelezi la acest tratament homemade, ar trebui sa stii ca poate dura ceva timp pana observi rezultate.

Negii trebuie acoperiti cu banza adeziva in fiecare zi, timp de doua luni. De asemenea, trebuie curatati cu piatra ponce, pentru indepartarea pielii moarte.


4. Improspateaza-ti respiratia cu mere

Obisnuiesti sa mesteci guma mentolata pentru a-ti improspata respiratia? Data viitoare ai putea sa mananci un mar. Pulpa zemoasa a merelor actioneaza ca o periuta de dinti naturala si inlatura o buna parte din bacteriile care salasluiesc in gura ta si care sunt responsabile pentru aparitia respiratiei urat mirositoare. Nu doar ca vei avea dinti mai curati si o respiratie mai fresh, dar vei obtine si cateva substante nutritive, pe care guma nu ti le ofera.

Citeste si: Expertul Acasa.ro, dr. Ruxandra Constantina: Ai migrene? Terapiile naturiste iti pot alina durerea


5. Alunga raul de masina cu masline

Poate parea surprinzator, dar stiai ca maslinele pot alunga raul de masina sau raul de miscare in general? Raul de miscare stimuleaza productia de saliva, care la randul ei iti poate da o stare de greata. Gustul amar al maslinelor combate raul de masina, dar trebuie sa actionezi rapid, la primul semn de disconfort.


6. Scapa de durerea de dinti cu gheata

Durerea de dinti poate fi ameliorata foarte usor, cu ajutorul unui cub de gheata. Maseaza zona dintre degetul aratator si degetul mare cu putina gheata si vei uita de durere. Motivul: in acea zona a mainii se afla niste terminatii nervoase care impiedica receptionarea semnalelor de durere.

Citeste si: Dureri in gat: cum le combati cu 4 tratamente naturiste preparate acasa


7. Asculta-ti interlocutorii cu urechea dreapta

Ti se intampla sa nu auzi ce se vorbeste in jurul tau? Vrei sa intelegi mai bine ce iti spune interlocutorul la telefon? Atunci foloseste-te mai mult de urechea dreapta, deoarece aceasta capteaza mai bine cuvintele. In schimb, daca vrei sa auzi mai bine muzica, urechea stanga te va ajuta mai mult.

Sursa foto: huffingtonpost.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare