Terapii alternative

#sanatate #canicula # cum sa te feresti de caldura #dicomfort termic

Decalogul zilelor toride. Invata cum sa combati disconfortul termic

Auzi adesea vorbindu-se despre avertizari si coduri galbene, portocalii sau rosii de canicula. Dar ce trebuie sa faci totusi pentru a te putea bucura de caldura verii? Invata sa te feresti de efectele ei negative! Iata ce trebuie sa faci si ce nu in perioadele cu disconfort termic ridicat!

1. Iesi din casa intre orele 11.00 si 18.00 DOAR daca este necesar! In cazul in care esti nevoit totusi sa pleci, poarta ochelari de soare si protejeaza-ti pielea cu creme de protectie solara adaptate tipului tau de piele.

2. Poarta haine potrivite. Ele trebuie sa fie usoare si confortabile, de preferinta din fibre naturale si in culori deschise si sa permita pielii sa respire.

3. Aeriseste incaperile in care iti petreci cea mai mare parte a timpului, fie acasa, fie la birou. Filtreaza lumina soarelui cu perdele si deschide ferestrele doar seara si noaptea. Aerul conditionat ar trebui utilizat cu moderatie, iar temperatura trebuie reglata intre 24 si 26 de grade Celsius.

4. Incearca sa reduci temperatura corpului facand des dusuri cu apa calda. Umezeste-ti din cand in cand fata si mainile cu apa rece.

5. Redu la minimum efortul si activitatea fizica.

6. Bea multe lichide si mananca bine. Consuma cel putin doi litri de apa in fiecare zi pentru a hidrata organismul. Evita alcoolul si bea cat mai putine bauturi carbogazoase. Alege un regim alimentar sanatos si echilibrat, bogat in alimente usoare precum fructele si legumele.

7. Masina poate deveni un cuptor pe patru roti dupa ce a ramas parcata in soare. Ca masura de precautie, aeriseste bine cabina pret de cateva minute inainte sa te urci in ea.

8. Caldura altereaza alimentele si bauturile. Insa si medicamentele trebuie depozitate in mod corespunzator in timpul verii.

9. Daca suferi de o boala cronica, e obligatoriu ca in aceasta perioada sa iei legatura cu medicul tau personal pentru a-i cere indicatii speciale. Raporteaza-i orice disconfort si nu suspenda niciodata din proprie initiativa medicatia.

10. Nu te farda! Transpiratia descompune fardurile, care ajung sa intre in piele. Acest lucru duce la un ten imbacsit, plin de puncte negre, iritatii si chiar cosuri. Poti folosi doar un rimel rezistent la apa si putin luciu hidratant pentru buze.

Foto: wired.it
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare