Terapii alternative

#utilizare uleiuri esentiale #beneficii uleiuri esentiale #uleiuri esentiale

De ce e o idee buna sa cumperi sticlute de ulei esential?

Esentele tari se tin in sticlute mici pare sa fie vorba creata special pentru a descrie uleiurile esentiale. Considerate adevarate miracole ale homeopatiei datorita efectelor benefice pentru organism, uleiurile esentiale nu ar trebui sa lipseasca din nici o casa. Iata tot ce trebuie sa stii despre uleiuri esentiale, de la beneficii si pana la modurile de utilizare ale acestora.

 

Ce reprezinta un ulei esential?

Uleiurile esentiale sunt compusi extrasi din plante, captand astfel mirosurile, aromele, dar si proprietatile plantelor respective.

  • Exista doua metode principale de obtinere: metoda mecanica, de presare la rece sau prin prin distilare prin folosirea aburului si/sau apei;
  • Odata extrase, substantele aromate sunt amestecate cu un ulei purtator natural, precum cel de cocos, de migdale, de masline sau de jojoba;

Modul in care este realizat un ulei esential cat si componentele lui fac diferenta intre uleiul esential natural si cel chimic, acesta din urma neputandu-se compara cu uleiul esential autentic din punct de vedere al proprietatilor. De aceea, este recomandat sa alegi mereu produse recunoscute pentru calitatea lor si sa le achizitionezi din magazine verificate. Spre exemplu, poti gasi uleiuri DoTerra de la Planteco ce sunt disponibile in sticlute de cantitati diferite.

Tipuri de uleiuri esentiale si beneficiile lor

Chiar daca sunt peste 90 de tipuri de uleiul esentiale, fiecare cu beneficiul lui si cu aroma proprie, iata cinci dintre ele ce se numara printre cele mai folosite.

  • Uleiul de lamaie inlatura durerile de cap;
  • Cel de menta ajuta digestia si contribuie la mentinerea sanatoasa a cailor respiratorii;
  • Uleiul esential de tamaie este printre cele mai pretioase si apreciate uleiuri, avand efecte extraordinare pentru piele;
  • Arborele de ceai contribuie in combaterea infectiilor si creste imunitatea;
  • Lavanda este eficienta in ameliorarea stresului.

Producatorii de uleiuri esentiale au creat de asemenea variante de produse ce includ mai multe tipuri de uleiuri astfel incat sa iti ofere cele mai bune combinatii in functie de afectiunile intalnite.

Cum poti folosi uleiurile esentiale

Uleiurile esentiale sunt cel mai adesea folosite prin inhalare sau prin aplicarea directa pe piele.

  • Cu ajutorul unui difuzor de arome te poti bucura de proprietatile uleiurilor esentiale. Cateva picaturi de ulei esential in difuzorul de aromaterapie te pot ajuta sa dormi mai profund, sa ai o stare generala mai buna sau sa combati rapid efectele racelii.
  • Cateva picaturi de ulei esential amestecat cu ulei purtator pot fi picurate in apa din cada;
  • Poti pune cateva picaturi de ulei esential pentru ingrijirea parului in sampon sau putin ulei pentru ingrijirea pielii in gelul de dus, crema de fata sau lotiunea de corp;
  • Pentru aplicarea locala se poate amesteca ulei esential cu ulei purtator intr-un rol on. Spre exemplu, pentru a desfunda caile respiratorii se aplica, in zona nasului, gatului si pieptului cu ajutorul unui roll-on putin ulei de cocos cu ulei esential.
  • Bratarile sau pandantivele special create pentru picurarea in ele a uleiului esential iti permit sa ai mereu cu tine aroma ta favorita.

Gama uleiurilor esentiale este atat de diversificata, incat nu exista afectiune care sa nu isi gaseasca alinarea cu ajutorul acestora. Apeleaza la ele pentru a iti oferi in fiecare zi doza necesara de sanatate aromata de care ai nevoie!

Surse foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare