Terapii alternative

#cha-cha-cha #apatie astenie #simptome astenie de primavara #astenie de primavara #dans #salsa

Dansul, remediu eficient impotriva asteniei de primavara

O persoana din zece se confrunta cu stari de astenie la inceput de primavara. Pentru imbunatatirea starii de spirit si sanatate in aceasta perioada, dansul s-a dovedit un aliat de nadejde, mai ales cele dansurile energice, precum cha-cha-cha, bachata, salsa, swing sau hustle.

Miscarile de dans de societate au efecte pozitive asupra dispozitiei, eliminand anxietatea si starile de apatie specifice primaverii.

„Endorfinele eliminate in timpul dansului dau o stare de bine persistenta, reduc stresul si relaxeaza. Cand dansam mintea se elibereaza de gandurile negative si se concentreaza pe buna dispozitie. Zambim mai mult, suntem mai bine dispusi si ne umplem de energie. Iar starile astenice se reduc ca intensitate pana la a disparea complet”,  spune Cristina Ardelean, manager Arthur Murray Bucuresti.

“Astenia de primavara ne afecteaza pe toti intr-o masura mai mare sau mai mica, inevitabil. Diferentele bruste de temperatura de la o zi la alta, de la zi la noapte, intensitatea luminii si faptul ca toate se suprapun cu una dintre cele mai aglomerate perioade ale anului duc la stres, o stare generala proasta, dureri de cap, dificultati de concentrare si oboseala accentuata. Aceste manifestari ale asteniei de primavara sunt combatute cu succes prin dans in studiourile Arthur Murray din toata lumea, datorita sistemului unic de predare si abordarii bazate pe beneficii imediate” adauga Cristina Ardelean.

Sursa foto: eiuifc.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare