Terapii alternative

#tango #vals #rumba #cha cha #salsa #dans #stiluri dans #depresie de toamna

Dansul, arma impotriva asteniei de toamna

Studiile arata ca o persoana din zece resimte la inceputul toamnei o stare generala proasta, dureri de cap, dificultati de concentrare si oboseala accentuata. Acestea sunt manifestari ale asteniei de toamna, care afecteaza populatia pe masura ce zilele devin mai scurte, aportul luminii naturale se reduce, iar diferenta de temperatura intre zi si noapte creste. Una dintre modalitatile prin care se pot elimina tulburarile cauzate de astenia de toamna este dansul.

 

Miscarile de dans de societate au efecte pozitive asupra dispozitiei, eliminand anxietatea si starile de apatie specifice inceputului sezonului rece.

„Dansul este cea mai expresiva manifestare a corpului uman. In dans se impletesc armonios atat emotia, cat si capacitatile motrice, toate exprimand un frumos mesaj despre sensibilitate si frumos. Prin dans omul ajunge sa armonizeze emotiile interioare cu sunetul muzicii ceea ce aduce o serie de beneficii pentru psihic. Dansul este recomandat nu numai in perioadele de astenie, ar trebui să dansam ori de cate ori avem posibilitatea, cu persoanele dragi si in familie. De asemenea, dansul imbunatateste memoria, elibereaza emotiile negative, previne bolile legate de sedentarism. Ca psiholog recomand dansul in perioadele de stres acumulat si am mai observat din experienta ca dansul este un ”negociator” extraordinar de bun in problemele de cuplu”, explica Adriana Petrescu, psiholog.


„In timpul dansului corpul produce si elibereaza o cantitate mare de endorfine. Acestea dau o stare de bine persistenta, reduc stresul si relaxeaza. Cand dansam ne concentram pe corelarea miscarilor, pe executia pasilor, pe comunicarea cu partenerul de dans, fara cuvinte, ascultam ritmul muzici. Astfel mintea se elibereaza de gandurile negative care ne provoaca tristete. Zambim mai mult, suntem mai bine dispusi si ne umplem de energie. Iar starile astenice se reduc ca intensitate pana la a disparea complet”, declara si Mirel Roman, manager la studioul de dans Arthur Murray din Bucuresti.

Datorita miscarilor energice si pasilor in ritmuri alerte, dansurile precum salsa, cha-cha, hustle si swing ridica tonusul si sunt distractive. Rumba, tangoul si valsul sunt dansuri pasionale, la care efectele benefice principale provin din conexiunea care se stabileste intre parteneri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului