Terapii alternative

#aparat de fotografiat #camera #relaxare #fotografie #obiectiv

Cum sa te relaxezi cu ajutorul fotografiatului: 5 pasi simpli

Sanatatea mentala si emotionala joaca un rol important in modul in care reusesti sa controlezi sentimentele si dificultatile cu care te confrunti zilnic. Fie ca este vorba despre stresul de la locul de munca, depresie sau anxietate situationala, uneori ai nevoie de o pauza pentru a te relaxa. O metoda foarte simpla si la indemana, care sa te ajute sa te relaxezi si sa scapi de stres este fotografia.

Pentru a te relaxa cu ajutorul fotografiei nu este nevoie sa fii profesionist. Astazi, tehnologia a avansat atat de mult, incat poti face o fotografie reusita si cu telefonul mobil. Danielle Hark, fotograf si specialist in probleme de sanatate mentala, iti prezinta cativa pasi pentru a te relaxa prin intermediul artei fotografice.

1 Observa inainte de a fotografia

Invata sa te uiti in jurul tau, fie ca esti in casa, la birou sau astepti autobuzul in statie. Vei gasi mereu obiecte interesante, oameni frumosi sau cladiri impozante pe care sa le fotografiezi. Fa-ti un obicei din a sta si privi lucrurile din jurul tau, astfel, vei invata sa vezi arta in lucrurile simple.

2 Inchide ochii si asculta

Desi sa inchizi ochii ar putea parea contraindicat atunci cand vrei sa fotografiezi, nu este deloc asa. Daca inchizi ochii, te poti concentra mult mai bine si vei descoperi noi subiecte pentru fotografiile tale. Mirosul unei flori, zumzetul albinelor sau jocul unui copil ar putea fi o adevarata inspiratie pentru realizarea unor fotografii impresionante.

3 Pastreaza cu tine un obiect pe care sa il fotografiezi

Pentru a te relaxa este bine sa ai mereu la tine un obiect drag tie. Astfel, te poti juca si il poti fotografia pe oriunde te duci, in diverse locuri. Alege momente diferite ale zilei si schimba intotdeauna unghiul de realizare a fotografiei.

4 Nu te concentra asupra rezultatului final

Fotografia este o arta si nu trebuie sa te gandesti niciodata la cum ar trebui sa iasa poza facuta de tine. Intregul proces de realizare a unei fotografii are efect terapeutic, nu produsul final.

5 Opreste-te si respira

Daca simti ca te plafonezi, incearca sa iei o pauza. Opreste-te si respira profund, pret de cateva secunde. Dupa ce ai facut asta, te poti uita din nou in jurul tau si este posibil sa vezi lucruri pe care nu le-ai remarcat de prima data.

Sursa foto: asia.cnet.com/
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare