Terapii alternative

#masaj #reflexoterapie #masaj picioare

Cum sa iti faci singur un masaj la picioare

Masajul la picioare este cea mai simpla forma de masaj pe care ti-o poti face singur. Numai cateva clipe de rasfat, te vor relaxa si energiza instant. Totusi, pentru ca tratamentul sa fie complet si realizat intr-o maniera cat mai benefica, ai nevoie de cateva lucruri.



Iata care sunt acestea:

 


Inainte de orice, adauga o ceasca cu sare grunjoasa intr-un lighean cu apa calda si inmoaie-ti picioarele in acesta. De aici incepe procesul de relaxare, asa ca incearca sa blochezi orice sursa de zgomot sau stres.

Dupa ce ai stat cu picioarele in apa calda timp de 10 minute, sterge surplusul de apa cu un prosop (nu trebuie sa fie neaparat perfect uscate).

Amesteca 3 linguri de ulei de masline cu 3 picaturi de ulei esential de menta, iar apoi adu laba piciorului cat mai aproape de mainile tale. Aplica o cantitate redusa de ulei pe picior si incearcaa, pentru inceput, sa masezi pielea dintre picior inspre degete, procedeu realizat pentru eliminarea toxinelor, dar si pentru dizolvarea bulelor de grasime, acumulate pe peretii venelor.

Apoi maseaza fiecare deget in parte, in aceeasi masura, dupa care muta masajul in talpa. Aici te vei "lupta" cu cantitati mari de toxine, iar conform reflexoterapiei, cu ajutorul masajului in talpa, poti imbunatati activitatea anumitor organe esentiale din corp (inima, ficat, creier etc).

Pentru ca este foarte dificil , pentru un incepator, sa invete toate punctele specifice, cel mai bine ar fi sa masezi, cel putin la inceput, toata suprafata talpii si sa te concentrezi in locurile in care simti anumite vibratii si energii. De obicei, zona de sub degete (conectata la ficat) este foarte sensibila si ai impresia ca iti trimite socuri electrice catre tot organismul. In realitate, in acel moment sunt eliminate toxinele, asa ca nu ezita sa masezi cu aceeasi intensitate.

De asemenea, daca achizitionezi o lufa si masezi cu ea pielea picioarelor, vei simti cum te "curenteaza" tot corpul. In plus, acest tratament indeparteaza toate celulele moarte de la suprafat pielii.

Dupa 10 minute de masaj, la fiecare picior, ar fi bine sa iti infasori ambele picioare in folie de plastic si sa lasi uleiurile sa patrunda in piele si sa continue procesul de hidratare.


Beneficiile masajului la picioare


Dupa o zi obositoare in care ai mers mult pe jos sau in care ai purtat pantofi incomozi ori tocuri inalte, masajul la picioare vine ca un rasfat bine meritat. Dincolo de acest aspect, masajul picioarelor este o metoda buna de detoxifiere a organismului, ceea ce inseamna ca pe langa un regim alimentar , bazat pe foarte multe fructe si legume proaspete, multa apa si ceaiuri, masajul picioarelor este un tratament eficient si relaxant in acelasi timp.

De asemenea, masajul de la nivelul picioarelor stimuleaza drenajul limfatic si intareste sistemul imunitar. In plus, masajul zilnic la nivelul picioarelor, ajuta la slabit, desigur in combinatie cu un regim alimentar special.

Gaseste maseuri profesionisti si saloane de masaj online pe www.cautmasaj.ro.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare