Terapii alternative

#se schimba ora #trecerea la ora de vara #ora de vara

Cum ne afecteaza trecerea la ora de vara

Se schimba ora: ziua de 26 martie va avea doar 23 in loc de 24 de ore! Ceasurile se vor da inainte in acelasi moment in toate tarile Uniunii Europene.

Medicii sunt de parere ca oamenii au nevoie de aproximativ o saptamana pentru a se adapta la ora de vara, deoarece trebuie sa se trezeasca cu o ora mai devreme decat s-au obisnuit.

Trecerea la ora de vara poate provoca tulburari ale somnului, pierderea poftei de mancare sau pierderea capacitatii de munca si concentrare.

Pentru a evita astfel de neplaceri, specialistii ne recomanda ca sambata seara sa ne culcam cu o ora mai tarziu sau duminica dimineata sa ne trezim mai devreme.

Odihna corespunzatoare, cel putin in primele zile dupa schimbarea orei, este cu atat mai importanta cu cat trecerea la ora de vara ne afecteaza sanatatea inimii. Cel putin asta sustin cercetatorii englezi, care scriu, intr-un articol publicat in New England Journal of Medicine, ca aceasta schimbare creste riscul de infarct miocardic cu 10%, in special in saptamana de dupa schimbarea orei.

Pentru cei care sufera de anumite probleme de sanatate, efectele schimbarii ritmului biologic ar putea fi mai serioase.

“Cei mai mulţi dintre noi isi vor ajusta ceasul biologic destul de rapid. Dupa cateva zile se vor obisnui cu noul program”, spune Xiaoyong Yang, un profesor asistent la Universitatea Yale. “Totusi, pentru anumite categorii de persoane, cele care sufera de depresie sau de probleme cardiace, unele cercetari sugereaza ca (n.r. eke) dezvolta un risc mai mare de sinucidere, respectiv, atacuri de cord”, spune Yang.

Sursa foto: maxpixel
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului