Terapii alternative

#cresterea imunitatii #crioterapie #criosauna #imunitate

Criosauna - un boost pentru imunitate

Vremea capricioasa vine la pachet cu gripe si viroze moderne pentru toate varstele. Iar dupa 35 ani, “bonus” de dureri reumatice. Ati ghicit, e vremea aceea a anului in care vorbim despre imunitate si cum sa ne pregatim de iarna. Si pentru ca despre ceaiuri si propolis stie toata lumea, astazi va povestim despre o metoda noua, diferita, daca nu chiar neobisnuita, de intarire a imunitatii. 

Criosauna - tratament la rece

Crio vine din greaca veche unde “cryo” inseamna frig, iar Crioterapia ...v-ati prins: este terapie prin frig, adica folosirea temperaturilor extrem de scazute pentru a stimula organismul si sistemul imunitar. Daca vi se pare ciudat, sa ne amintim cat de bine face sa pui gheata pe o lovitura proaspata! Este intr-adevar contra-intuitiv sa te gandesti ca o sedinta de Crioterapie la minus 100 de grade te poate ajuta sa previi raceala, dar functioneaza. Pentru ca organismul nostru are sisteme surprinzatoare de lupta si aparare impotriva mediului extern.  

Beneficiile pentru care merita sa faci Criosauna:

  • Imbunatateste circulatia in tesuturi si in organele interne: cu cat circulatia este mai sanatoasa, cu atat organele isi pot indeplini mai bine functiile.
  • Accelereaza functiile celulare: odata cu circulatia sangelui, se imbunatateste si activitatea la nivel celular. De exemplu, musculatura functioneaza mai bine datorita fluxului de sange oxigenat puternic.
  • Ajuta organismul sa elimine mai usor toxinele: functiile la nivel celular sunt “optimizate”, iar substantele nefolositoare sunt “aruncate” mai repede din organism.
  • Creste numarul de globule albe din sange: acestea sunt responsabile cu lupta cu infectiile. Asta inseamna ca organismul identifica si combate mai repede sursele de infectie.
  • Reduce inflamatia prin stimularea producerii de citocine: musulatura si restul tesuturilor afectate se refac mai repede. Datorita acestui efect, Crioterapia este folosita mult de catre sportivi.
  • Scade nivelul de cortizol - hormonul stresului si al anxietatii. Studii recente au demonstrat ca nivelul crescut de cortizol slabeste sistemul imunitar. In timpul sedintei de Crioterapie, organismul produce endorfine pentru a-ti da o stare de bine si a rezista mai bine la frig.

Cum functioneaza Criosauna?

La sedinta de Crioterapie vei intra intr-un fel de cabina fara acoperis; capul iti ramane afara, pentru a putea respira normal. Terapeutul tau seteaza temperatura si durata tratamentului: niciodata mai mult de 3 minute! Cabina raceste aerul din interior cu ajutorul azotului lichid; acesta permite temperaturii sa scada brusc fara sa foloseasca apa: este un frig uscat, total diferit de cel de la munte, de exemplu.

Senzatia puternica de frig pe care corpul tau o percepe se transmite in organism ca un semnal serios de alarma. Pe scurt, creierul activeaza toate sistemele de aparare si functiile de reglare din corp pentru a ridica temperatura in tesuturi si a proteja organele. Acesta este de fapt sistemul tau imunitar care a fost trezit brusc “din somn”. Fara nicio substanta ajutatoare, corpul incepe sa se auto-repare si sa se protejeze de “inamic”. Sistemul endocrin secreta “de urgenta” nutrienti si antioxidanti care circula prin sange si hranesc fiecare celula.

Chiar si dupa ce iesi din cabina si temperatura revine la normal, corpul este inca in “reparatii” la nivel celular.

Deci da, Crioterapia este o metoda mai putin obisnuita, mai ales pentru tara noastra, insa efectele benefice pentru imunitate o recomanda oriunde in lume. De la sportivi de performanta care au nevoie de recuperare rapida pana la vedete care au nevoie sa reziste la stres, lumea s-a convins ca frigul are secretele lui pentru sanatate. Vrei sa vezi si tu cum e?

Unde pot face Criosauna / Crioteraie?

La Centrul Salus, alaturi de terapeuti cu experienta in sanatate si frumusete. Se incepe cu o discutie de consiliere in care stabiliti impreuna care sunt nevoile corpului tau in functie de starea de sanatate si conditia fizica. In general, se recomanda ca primele sedinte sa fie facute la interval scurt pentru a simti la maxim efectele. Insa e mai bine sa discuti toate detaliile direct cu terapeutul. Citeste mai mult despre Crioterapie si Centrul Salus aici:  http://www.centrulsalus.ro/criosauna/criosauna-pentru-imunitate/

 

 

                                                                                                                    Advertorial 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului