Terapii alternative

#ceai #gripa #infectie urinara #tei #menta #musetel #miere #raceala

Ceaiuri pentru sezonul rece

Ceaiurile pot fi considerate "medicamente" datorita beneficiilor pe care le au asupra organismului. Ceaiurile ajuta la ameliorarea bolilor, cum ar fi raceala si infectiile urinare si pot stimula in acelasi timp sistemul imunitar prin continutul ridicat de vitamine.


Iata cateva ceaiuri pe care ar trebui sa le ai in casa si sa le consumi in mod frecvent in sezonul rece.


Ceaiuri vitaminizante


Ceaiurile de fructe sunt bogate in vitamina C, adica antioxidantul care iti intareste sistemul imunitar si te protejeaza de viroze in sezonul rece.


Pe langa continutul de vitamine, acestea au ingrediente care iti dau un plus de energie, mai ales daca sunt consumate de la prima ora a diminetii.


Consuma zilnic, acasa sau la brou, ceaiuri  de macese , mure, afine, zmeura,  lamaie sau portocale, simple sau mixate. Pentru ca efectul vitaminizant sa fie si mai puternic,  indulceste ceaiul cu putina miere si evita zaharul.


Ceaiuri antivirale


Exista anumite ceaiuri cu efecte antivirale, care au rolul de a grabi vindecarea racelii. In general acestea sunt potrivite pentru indepartarea febrei, provocand transpiratia abundenta.  In plus, ceaiurile cu un continut ridicat de vitamina C, sunt foarte utile in tratarea rapida a gripei.


Cele mai bune ceaiuri pentru prevenirea si tratarea racelii sunt cele de : tei, menta, musetel, cimbrisor, macese, mure, afine, lamai si portocal .


Ceaiuri impotriva infectiilor urinare


Pentru tratarea infectiilor urinare, ai nevoie de produse cu efecte diuretice, antiinflamatoare cicatrizante si antimicrobiene. Atunci cand suferi de o infectie renala, opteaza pentru ceaiuri de merisor, coada-soricelului, ienupar sau  soc. Consuma acestea ceaiuri de aproximativ 3 ori pe zi, iar daca este posibil, ar fi bine sa o faci imediat dupa preparare.


De asemenea, nu uita ca pentru rezultate mai bune, poti adauga in ceai miere in loc de zahar si chiar o felie de lamaie (pentru un gust mai aromat).


Atentie!  Desi in general multa lume recomanda consumarea ceaiurilor fierbinti, medicii sustin ca o temperatura prea ridicata a ceaiului poate provoca uscaciune si arsuri la nivelul mucoasei  (ceea ce duce la dezvoltarea unui mediu prielnic aparitiei bacteriilor). Consuma ceaiul cald, dar niciodata fierbinte.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare