Terapii alternative

#beneficii ceai lamaie #ceai de lamaie #terapii naturiste #terapii alternative #remedii naturiste #ceai lamaie #ceai

Ceaiul de lamaie, un remediu uimitor. Motive pentru care merita sa il bei zilnic in sezonul rece

Ceaiul de lamaie si-a castigat din plin reputatia de remediu contra durerilor de cap sau de adjuvant pentru slabit. Insa dincolo de aceste doua proprietati cunoscute, ceaiul concentrat, preparat din lamai proaspete, poate deveni un medicament natural minune in casa ta. Iata de ce merita sa bei cel putin o cana in fiecare zi!

Spre deosebire de ceaiurile obisnuite, care se prepara din plante sau fructe uscate in prealabil, ceaiul de lamaie se pregateste din citrice proaspete. Spre deosebire de consumul uzual al lamaii, in prajituri sau alte bauturi, ceaiul este mai concentrat. Se prepara prin adaugarea a 1-2 lamai, taiate sferturi, la un ibric plin cu apa. Acestea se fierb, apoi se lasa la macerat zece minute. Pe cat de simplu este de preparat, pe atat de multe beneficii are pentru sanatate.

Intareste sistemul imunitar si previne imbolnavirea

Ceaiul concentrat de lamaie este unul dintre cele mai puternice imunostimulatoare naturale. Consumul zilnic al bauturii, in special in sezonul rece, te protejeaza impotriva infectiilor si impiedica actiunea virusurilor, bacteriilor si a altor agenti patogeni in organism.

Trateaza gripa si raceala

Daca nu ai apucat sa folosesti ceaiul de lamaie ca imunostimulator si ai racit sau esti gripat, il poti folosi ca adjuvant in perioada de recuperare, intrucat scade febra, energizeaza organismul si amelioreaza simptomele neplacute.

Ajuta la slabit

Intr-adevar, ceaiul de lamaie este un adjuvant puternic in lupta contra kilogramelor in plus. Concentratiile crescute de antioxidanti, aminoacizi, zinc, potasiu si fosfor introduse in organism prin consumul unei singure cani de ceai accelereaza metabolismul, arde caloriile si impiedica depunerea straturilor adipoase sau formarea grasimilor.

Detoxifica organismul si protejeaza ficatul

Ceaiul de lamaie este un hepatoprotector natural de nadejde, dar dincolo de stimularea functiilor acestui organ vital, ajuta la eliminarea toxinelor din intreg corpul. Se recomanda consumul ceaiului dimineata.

Calmeaza durerile

Putina lume stie ca ceaiul de lamaie are un efect alcalin si ca este un remediu excelent impotriva diverselor dureri din organism: reumatice, de cap etc.

Are efect antistres

Ceaiul este un remediu exceptional si in perioadele de suprasolicitare fizica sau psihica, intrucat ajuta la combaterea oboselii, agitatiei, tensiunii si ametelii. Energizeaza din plin organismul si iti ofera starea imediata de relaxare de care ai nevoie.

Sursa foto: thegtguide.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare