Terapii alternative

#ceai #infectie urinara #anexita #candidoza #amenoree #acnee

Ceaiul de Coada soricelului elimina infectiile genitale

Planta cunoscuta sub denumirea de coada soricelului pare sa fie un miracol al naturii in ceea ce priveste sanatatea umana. Un simplu tratament urmat cu ceai de Coada soricelului, timp de cel putin doua saptamani, imbunatateste activitatea rinichilor, ajuta la eliminarea nisipului si a pietrelor si iti fereste organismul de infectii genitale.


Iata cateva dintre beneficiile tratamentelor pe baza de Coada soricelului


Elimina infectiile genitale


Indiferent ca este vorba candidoza sau infectie urinara , tratamentul pe baza de coada soricelului stimuleaza si grabeste eliminarea bacteriilor vinovate de aparitia afetiunii respective. In cazul in care urmezi deja un tratament recomandat de medic, poti face in paralel cu acesta un tratament pe baza de ceai, tincura sau suc de Coada soricelului. Fierbe de dimineata 2 litri de apa in care ai adaugat 5 linguri de planta uscata, strecoara ceaiul si consuma-l de-a lungul zilei.


In ceai poti adauga zeama de la o lamaie pentru ca gustul sa fie placut, dar si cateva lingurite de miere. Totodata, tinctura de Coada soricelului este foarte benfica in tratarea acestor infectii, iar partea buna este ca poate fi consumata in cantitati mult mai mici. 30 de picaturi de tinctura, consumate de 3 ori pe zi, cu jumatate de ora inainte de masa vor face minuni. Tinctura poate fi consumata ca atare, cu miere sau cu suc natural de fructe pentru a evita gustul neplacut.


Aceste suplimente pot fi consumate si preventiv, mai ales daca stii ca ai o sensibilitate la aceste afectiuni. Fa tratamente scurte de o saptamana, o data la fiecare doua luni pentru a preveni aparitia unor astfel de probleme.


De asemenea, spala-te in zona intima cu o solutie formata din ceai de Coada soricelului si o lingurita de bicarbonat. Atentie! Cu aceasta solutie nu se fac spalaturi interne, ci doar externe.


Trateaza amenoreea


Absenta patologica a menstruatiei este o problema tot mai frecventa in cazul femeilor din ziua de azi, de cele mai multe ori din cauza stilului de viata si a alimentatiei. O dieta bine pusa la punct si o cura pe baza de ceai de Coada soricelului va stimula aparitia menstruatiei regulate. Acest lucru este datorat unor substante active continute de aceasta planta (apigenina si luteolina) care stimuleaza o serie de hormoni responsabili de declansarea sangerarii menstruale.


In afara de ceai, se mai poate utilza pulbere de Coada soricelui, de 3 ori pe zi, intr-o cura de 4 saptamani. Produsul poate fi consumat in amestec cu o lingura de miere pentru un gust mai bun.


Indeparteaza acneea


Acneea are ca si cauza principala alimentatia moderna. Colorantii, conservantii si E-urile continute de aceste alimente extra procesate sunt intr-o mare masura vinovate de de aparitia acneei la nivelul pielii. Coada soricelului are actiune antimicrobiana, dar si de stimulare a proceselor digestive si detoxifiere.  Consuma zilnic cel putin 1 litru de ceai de Coada soricelului, iar in numai doua saptamani vei vedea deja rezultate vizibile. Pentru rezultate de durata, tine cure de cate 4 saptamani, cu pauza de 2 saptamani.


De asemenea, produsele pe baza de coada soricelului se pot utiliza si la nivel extern. Amesteca un albus de ou cu 10 picaturi de tinctura de coada soricelului si aplica masca pe fata. Incearca sa o tii pe piele cel putin o ora si sa o indepartezi apoi cu apa calduta. De asemenea, spala-te pe fata cu ceai proaspat de coada soricelului pentru a stimula si mai mult actiunea plantei.


Precautii


Gravidele care vor sa urmeze tratamente interne pe baza de produse de Coada soricelului trebuie sa ceara sfatul medicului in prealabil. Un studiu recent a demonstrat ca gravidele care au consumat ceaiuri sau tincturi de Coada soricelului au nascut copii sub greutatea normala .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului