Terapii alternative

#catina #beneficii sanatate #ceai de catina #remediu naturist

Ceaiul de catina, un remediu naturist exceptional. Iata ce beneficii are pentru sanatate

Ceaiul de catina este un remediu naturist de care organismul tau are mare nevoie, atat pentru refacerea nivelului de energie, cat si pentru tratarea sau prevenirea unor afectiuni. Cu numeroase beneficii pentru sanatate, catina, supranumita "ginsengul romanesc", isi merita pe deplin titlul de cel mai bun antioxidant al organismului.

Ce substante iti furnizeaza ceaiul de catina

Ceaiul de catina poate fi consumat zilnic, ca adjuvant natural in cadrul unei alimentatii sanatoase si echilibrate. El iti furnizeaza o serie de substante pretioase, printre care vitaminele A, B (B1, B2, B6 si B9), C (o cantitate de zece ori mai mare decat cea din citrice), E, K si P. La acestea se adauga substante minerale: calciu, magneziu, fier, potasiu si sodiu.

Aportul de substante benefice din ceaiul de catina nu se opreste aici. O cana obtinuta din infuzarea catinei iti mai furnizeaza si aminoacizi esentiali, acizi grasi esentiali, proteine, polifenoili, flavonoide si acizi organici.

Ce beneficii are ceaiul de catina

Intareste sistemul imunitar

Ceaiul de catina este considerat unul dintre cei mai puternici biostimulatori ai imunitatii. Consumat cu regularitate, mai ales in sezonul rece, ceaiul de catina previne imbolnavirea de gripa sau raceala, iar la nevoie grabeste vindecarea.

Are efect antiimbatranire

Datorita continutului ridicat de substante antioxidante, ceaiul de catina te ajuta sa-ti mentii supletea pielii si sa amani primele semne ale imbatranirii. In plus, ceaiul de catina este benefic pentru intarirea unghiilor si a parului.

Este un tonic natural

Ceaiul de catina poate fi consumat si pentru efectele lui benefice asupra starii de spirit. Cand te simti lipsit de energie si obosit, o cana cu ceai de catina iti va revigora organismul si te va ajuta sa te concentrezi mai bine asupra activitatilor de peste zi.

Reduce nivelul de colesterol

Daca vrei sa-ti protejezi inima, poti consuma ceai de catina, intrucat contribuie la curatarea vaselor sanguine de depunerile de colestrol si imbunatateste circulatia fluidului vital.

Amelioreaza durerile articulare

Durerile articulare si reumatice pot fi ameliorate printr-un consum regulat de ceai de catina, deoarece acest remediu naturist are proprietati antiinflamatorii si analgezice.

Combate problemele pielii

Ceaiul de catina este bun si pentru uz extern, mai ales daca suferi de probleme ale pielii. Inmoaie un prosop curat in ceai de catina si sterge-ti tenul afectat de acnee sau zonele afectate de psoriazis ori eczeme.

Previne cancerul

Ceaiul de catina poate contribui la prevenirea cancerului, datorita continutului ridicat de antioxidanti care protejeaza celulele organismului de efectele nocive ale radicalilor liberi. Este bine sa stii ca, in ciuda actiunii anticancerigene foarte bune, ceaiul de catina este depasit la acest capitol de uleiul de catina, intrucat acesta din urma este mai concentrat.

Precautii in consumul de ceai de catina

Ceaiul de catina poate fi consumat cu incredere de cele mai multe persoane, insa nu este recomandat in sarcina si alaptare sau in caz de astm bronsic, diaree cronica sau pancreatita.

Sursa foto: foxnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare