Terapii alternative

#tratament ulei de canabis # ulei de canabis

Cat de sanatos este un tratament cu ulei de canabis?

Desi majoritatea problemelor de sanatate se pot rezolva cu medicamente, uneori acestea nu vor avea efecte pe masura asteptarilor. Totusi, un tratament cu ulei de canabis poate ajuta la ameliorarea multor afectiuni. Acest produs este natural si a devenit cunoscut pe piata datorita proprietatilor sale benefice! Iata ce trebuie sa stii daca vrei sa-l incerci si tu!

Ce este uleiul de canabis?

Dupa cum sugereaza si numele, este un ulei extras din planta de canepa. Multi oameni confunda canabidiolul (CBD) cu tetrahidrocanabinol (THC). E important sa retii faptul ca acesta nu are efecte psihoactive si nu altereaza constiinta sau perceptia persoanei ce il consuma.

In schimb, este un remediu naturist! Interactioneaza direct cu receptorii din sistemul nervos si cel imunitar, prezentand multe beneficii terapeutice si medicale. Si pentru ca nu provoaca halucinatii si nici stari de euforie, este legal pe teritoriul Romaniei si in alte 40 de tari!

De ce sa cumperi ulei de canabis?

Uleiul de canabis are efective pozitive asupra multor functii ale organismului si poate regla somnul, starea de spirit, apetitul sau echilibrul hormonal. Iar rezultatele se vor vedea intr-un timp foarte scurt de la administrare!

Acest tratament este folosit in special pentru:

  •  Combaterea stresului
  •  Boli autoimune (lupus, artrita reumatoida)
  •  Reducerea depresiei si a starilor de anxietate
  •  Lupta impotriva cancerului
  •  Prevenirea transformarii vaselor de sange in tumori
  •  Oprirea durerilor intense, avand efect antiinflamator
  •  Solutionarea problemelor de piele (acneea, psoriazisul)

Se poate utiliza si pentru epilepsie, diabet sau colon iritabil. De asemenea, administrarea de ulei de canabis este buna si pentru reumatism sau boli hepatice.

Cum functioneaza acest produs?

Asa cum plantele produc fitocanabinoizi, corpul uman produce endocanabinoizi. De regula, se intampla cand apar schimbari in organism si avem nevoie de acestia. Prin urmare, in fiecare persoana sunt prezenti receptori care vor raspunde la prezenta de canabis in sange. Majoritatea sunt de tip CB1 si se afla in creier. Acestia influenteaza abilitatile de coordonare, emotiile, capacitatea de concentrare si memoria. Exista si receptori de tipul CB2, care se gasesc mai mult in sistemul imunitar, tesuturi si organe. Acestia au o influenta puternica asupra durerii si inflamatiilor, avand un rol important si in mentinerea homeostazei.

Uleiul nu actioneaza asupra receptorilor in mod direct, ci mai degraba influenteaza organismul sa foloseasca cat mai mult canabinoizii deja prezenti.

Care este modul de administrare?

Fiecare ulei de canabis are o concentratie diferita si trebuie consumat in functie de problemele personale, metabolism, sensibilitate si raspuns la tratament. In principiu, acesta se va lua de trei ori pe zi. Nu s-au constatat efecte secundare asupra sistemului nervos central si a semnelor vitale la dozaje mai mari! Cu toate acestea, cel mai bine ar fi sa te consulti cu un specialist inainte de a incepe.

Uleiul de canabis trebuie tinut sub limba un minut pana sa fie inghitit. Astfel, la nivelul tractului digestiv va fi absorbit direct in sange si rezultatul final va fi mai pronuntat. In functie de concentratie, incearca sa mentii orice ulei de canabis intr-un dozaj fix timp de doua saptamani. Dupa aceea, poti adauga o picatura la fiecare administrare si sa observi ce diferente se produc.

Poti deveni dependent de uleiul de canabis?

Uleiul de canabis nu provoaca dependenta! In mod contrar, este folosit in tratamentul multor stari asociate cu sevrajul de orice tip. Nu schimba efectele substantelor folosite, dar ajuta mintea sa nu mai depinda de acestea. Este un produs util in special persoanelor care doresc reducerea consumului de tutun sau alcool. Pe site-ul Legalizeit.ro gasesti ulei de canabis la un pret accesibil!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare