Terapii alternative

#ceai #paducel #tratamente alternative #ceai de paducel #beneficii ceai de paducel

Beneficiile spectaculoase ale ceaiului de paducel

Paducelul este o planta medicinala care contine concentratii crescute de antioxidanti, acizi grasi esentiali, vitamine si minerale cu rol esential pentru sanatate. Consumat regulat, ceaiul din frunze si flori de paducel se dovedeste a fi un remediu naturist puternic in special in tratarea si prevenirea bolilor cardiace, dar proprietatile terapeutice nu se limiteaza la atat. Iata care sunt principalele beneficii ale consumului de ceai de paducel!

Trateaza si previne bolile de inima

Ceaiul de paducel este recomandat in general pentru persoanele care sufera de diverse afectiuni ale inimii, datorita substantelor active care au rolul de a stimula si imbunatati circulatia sangelui, de a dilata vasele de sange si a combate inflamatiile si spasmele musculaturii locale. Printre principalele afectiuni in tratarea carora paducelul si-a dovedit eficacitatea se numara:

  • tahicardie paroxistica;
  • arterioscleroza;
  • hipertensiune arteriala;
  • palpitatii;
  • scleroza coronariana;
  • angina pectorala;
  • insuficienta cardiaca.

Ajuta la tratarea bolilor sistemului venos

Afectiunile aparute la nivelul sistemului venos - hemoroizi, varice, flebite, tromboza - pot fi tinute in frau cu o cura de ceai de paducel, urmata la indicatia medicului.

Intareste sistemul imunitar

Ceaiul combinat din flori si frunze de paducel intareste organismul si il fereste de boli infectioase grave. Alaturi de o dieta echilibrata si de miscare fizica, paducelul devine un puternic intaritor al sistemului imunitar, in special in sezoanele reci ale anului.

Combate anxietatea si starea de nervozitate

Paducelul contine sustante active cu efect calmant asupra sistemului nervos central, devenind astfel un sedativ natural eficient impotriva anxietatii. Printre simptomele stresului sau ale nervozitatii asupra organismului se numara si cresterea tensiunii arteriale sau palpitatiile, manifestari care pot fi combatute cu succes cu ceai de paducel.

Previne obezitatea si combate celulita

Consumul unei cani de ceai din fructe si flori de paducel inainte de fiecare masa ajuta digestia, detoxifiaza organismul, combate retentia de apa si, in final, previne celulita, ingrasarea si riscul de obezitate.

Contraindicatii la ceaiul de paducel

Nu se cunosc efecte secundare dovedite stiintific ale consumului de ceai de paducel, dar specialistii sustin ca persoanele care iau medicamente pentru boli de inima si gravidele ar trebui sa fie precaute in administrarea remediului naturist si sa ceara sfatul medicului inainte de a-l folosi.

Sursa foto: freetopwallpaper.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare