Terapii alternative

# beneficii consum ceai #organism #ceai

Beneficiile consumului de ceai pentru organism

Ceaiul a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru tratarea diferitelor afectiuni, iar efectele benefice ale acestui "medicament" din natura ne bucura si astazi. Fie ca il bei pentru a avea un somn linistit, pentru gust, relaxare sau intarirea sistemului imunitar, iti ajuti organismul sa se pastreze sanatos si psihicul sa functioneze asa cum trebuie.

Ceaiul, un remediu naturist pentru tratarea diverselor afectiuni

Ceaiul nu doar ne ajuta sa ne incalzim in zilele friguroase de iarna, ci are efecte pozitive si asupra corpului nostru. Acestea difera, in functie de sortimentul ales. Astfel, ceaiul alb ne ajuta sa incetinim procesul de imbatranire intarziind aparitia ridurilor, ceaiul negru contribuie la procesul de eliminare a depunerilor de grasime de pe abdomen si la obtinerea unei respiratii proaspete, iar ceaiul de menta intervine in reglarea diverselor probleme digestive.

Mai mult decat atat, ceaiul Passiflora este util in cazul insomniilor, iar ceaiul de ghimbir reduce inflamatia, fiind de mare ajutor in calmarea durerilor de cap. Ceaiul de lemn dulce are zero calorii si poate potoli pofta de dulciuri, iar ceaiul de urzica contribuie la tratarea alergiilor si a racelilor specifice sezonului rece.

Descoperiti in continuare de ce unele ceaiuri organice ar trebui sa fie incluse in meniul vostru zilnic datorita diverselor beneficii pentru sanatate pe care le ofera.

Beneficiile ceaiului negru pentru sanatate

Ceaiul negru poate fi un inlocuitor foarte bun al cafelei, fiind o sursa buna de cofeina. In afara de acest detaliu, este bine de stiut si faptul ca ceaiul negru imbunatateste circulatia si reduce riscul de aparitie a accidentelor vasculare si a atacului de cord.

Acest lucru este posibil intrucat ceaiul negru are capacitatea de a reduce colesterolul rau care se depune pe artere. In plus, acesta sporeste imunitatea organismului si ne ajuta sa ne concentram mai bine.

Sfat: Se recomanda sa se consume 1-2 cani de ceai negru in fiecare zi, insa nu dupa ora 16:00, intrucat acesta poate provoca insomnii datorita continutului sau sporit de cofeina.

De ce este recomandat sa consumam ceai de ghimbir

Ghimbirul are un gust picant placut, iar ceaiul de ghimbir este recunoscut, printre altele, ca și tratament natural eficient pentru racelile usoare. Ceaiul de ghimbir stimuleaza circulatia, are efecte antiinflamatoare si este bun pentru digestie. De asemenea, acesta este recomandat pentru ca amelioreaza starea de greata si artrita.

Sfat: Reglati gradul de iuteala al ceaiului de ghimbir, controland timpul de infuzie al acestuia. Cu cat planta sta mai mult in apa, cu atat ceaiul va fi mai picant.

Ceaiul verde - un aliat de nadejde pentru sanatate

Descoperit de chinezi cu mai mult de patru milenii in urma, ceaiul verde este aliatul celor care se lupta cu kilogramele in plus pentru ca incetineste depunerea de grasimi rele. De aceea, este recomandat sa fie inclus in dieta alimentara zilnica, datorita beneficiilor sale pentru sanatate.

Mai mult decat atat, consumul de ceai verde previne hepatita C, anumite tipuri de cancer si reduce riscul aparitiei bolilor de inima. In plus, este indicat consumul acestuia pentru a asigura o igiena orala adecvata intrucat acest ceai previne aparitia cariilor si a placii bacteriene.

Dat fiind cumulul considerabil de beneficii oferite de consumul de ceai pentru organism, este indicat sa incluzi in ritualul tau zilnic aceasta activitate benefica pentru sanatate. Acum poti descoperi si tu sortimentul ideal de ceai de la magazinul lafantana.ro, pe care sa il incluzi in noul tau stil de viata sanatos.

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului