Terapii alternative

#sanatate #sarut #beneficii sanatate #beneficii sarut #reducere stres #calmare dureri

Beneficii neasteptate ale sarutului asupra sanatatii

Dincolo de latura romantica a sarutului, care invaluie dragostea dintre doi parteneri, atingerea languroasa a buzelor atrage numeroase beneficii si pentru sanatate, nu doar pentru bunastarea relatiei. Trateaza-te de dureri, creste-ti imunitatea si ridica-ti rapid moralul sarutandu-ti frecvent partenerul. Iata si alte beneficii neasteptate care transforma sarutul dintr-un gest romantic intr-un remediu naturist profilactic si terapeutic pentru sanatate!

Intareste imunitatea organismului

Ai spune ca schimbul de fluide care are loc in timpul sarutului ar creste frecventa infectiilor si a bolilor, nu-i asa? Este adevarat ca in timpul atingerii buzelor, faci schimb de fluide, virusuri si alti agenti patogeni cu partenerul de cuplu, dar se pare ca tocmai gazduirea acestor microorganisme ajuta corpul sa-si intareasca rezistenta in fata infectiilor.

Arde calorii si ajuta la slabit

Saruta-te des cu partenerul si vei reusi sa arzi macar o parte din caloriile furnizate organismului din prajitura pe care ai savurat-o la pranz sau din pizza careia nu ai putut sa-i faci fata, cand ai iesit cu prietenii in oras. Un sarut de un minut poate arde pana la 6 calorii. Poate ca nu pare mult, dar daca sunteti un cuplu iubaret si va place sa va alintati prin saruturi lungi si numeroase, la sfarsitul lunii, poti trage linia si constata ca, fara sa faci niciun efort, ai ars peste o suta de calorii.

Calmeaza durerile de cap si crampele menstruale

Sarutul actioneaza ca un calmant in organism, intrucat ajuta la producerea placerii si are efect antistres. Endorfinele si serotonina care sunt eliberate in mod natural in creier actioneaza ca niste calmante naturale in organism, ajutandu-te sa invingi mai usor durerile de cap sau neplacutele crampe menstruale.

Previne hipertensiunea arteriala si bolile de inima

Este adevarat ca atunci cand te saruti, inima-ti bate cu putere si pompeaza sange in tot corpul, insa nu creste tensiunea arteriala, asa cum cred multi. Dimpotriva, cresterea fluxului de sange imbunatateste circulatia si oxigeneaza cortespunzator organele corpului, contribuind la reglarea presiunii arteriale si la combaterea bolilor de inima!

Reduce stresul si mentine buna dispozitie

Sarutul devine pastila ta zilnica de buna dispozitie, iar spre deosebire de alte medicamente, ai liber si la supradoza. Nu exista efecte secundare negative ale abuzului de saruturi. Cu cat te saruti mai mult, cu atat reduci stresul din organism si ai o stare de spirit mai buna.

Sursa foto: 5braskes.lt

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare