Terapii alternative

#relaxare #sauna #baie abur #raceala

Baia turceasca sau hammam-ul, un rasfat pentru trup si suflet

Fie ca iti doresti sa te raplatesti la finalul unei saptamani extenuante sau sa te rasfeti printr-o baie calda de aburi si sa te eliberezi de tot stresul care te acapareaza, baia turceasca este locul ideal pentru tine.


Bazata pe ritualuri de scaldat care provin din Orientul Mijlociu, baia turceasca sau hammam -ul este mai mult decat un tratament de relaxare si infrumusetare. Acesta este locul perfect in care iti poti curata corpul si sufletul.


Spre deosebire de sauna normala, baia turceaca ofera o atmosfera umeda si placuta, fara a fi sufocanta. Aceasta este de obicei o incapere spatioasa, cu o lumina difuza relaxanta, iar podeaua, bancile si peretii sunt incalziti.


In mijlocul iernii baia turceasca este un adevarat rasfat mai ales pentru sanatatea ta. O sedinta saptamanala de sauna umeda este suficienta pentru a tine la distanta orice fel de gripa sau alte afectiuni respiratorii . Pentru ca efectul sa fie mai intens sunt folosite uleiuri esentiale de menta sau eucalipt.


Iata cateva dintre beneficiile baii turcesti:


Te fereste de raceala si gripa


Aburii calzi care patrund si curata caile respiratorii, detoxifiaza plamanii, decongestioneaza sinusurile, ceea ce duce la imbunatatirea vizibila a respiratiei. De asemenea, datorita vaporilor de menta sau eucalipt (excelenti pentru imunitate), se pot trata multe dintre afectiunile respiratorii.  In acelasi timp, datorita faptului ca temperatura corpului creste simtitor de mult, caldura puternica actioneaza similar cu o stare naturala de febra care are rolul de a elimina raceala si de a creste productia de celule albe din sange.


Asadar, mai ales in sezonul rece se recomanda baile turcesti o data pe saptamana.


Hidrateaza pielea


Daca vantul si frigul ti-au inasprit pielea sau pur si simplu vrei sa aduci hidratarea epidermei la cote maxime, hammam-ul este singurul tratament de care ai nevoie. Nicio crema si niciun ulei hidratant nu vor putea concura vreodata cu rezultatele baii turcesti. 10 minute in aceasta incapere iti vor face pielea mai fina decat a unui bebelus, iar daca imediat dupa hammam vei aplica o masca usor abraziva sau iti vei peria pielea cu o lufa, rezultatele vor fi de-a dreptul incredibile.


In acelasi timp pielea va fi curatata in profunzime datorita eliminarii toxinelor si a impuritatilor din straturile epidermei.

Indeparteaza stresul


Baia turceasca vine insotita de meloterapie , cromoterapie si aromaterapie, trei factori esentiali in alungarea stresului. Despre baia turceasca se spune ca are puterea de a-ti alunga gandurile negative si pesimismul in timp ce instaleaza o stare de liniste, optimism si voie buna.


Atentie!

 

  • O sedinta de baie turceasca nu trebuie sa depaseasca 30 de minute;
  • Inainte, dar si dupa baia turceasca este necesara hidratarea corpului cu multe lichide;
  • Este interzis consumul de alcool in inaintea sau in timpul sedintelor de baie turceasca;
  • In cazul in care simti stari de lesin sau supraincalzire paraseste imediat incaperea;
  • Femeile gravide, copii mici sau persoanele cu probleme cardiace pot utiliza baia turceasca numai la sfatul unui medic.
     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare