Terapii alternative

#lavanda #aromaterapie #lamaie #menta #ulei esential #masaj respirator #stres #circulatie

Arome naturale care iti imbunatatesc sanatatea

Stiai ca lavanda combate stresul si ca rozmarinul stimuleaza puterea de concentrare? Aromaterapia este folosita de mii de ani pentru imbunatatirea sanatatii fizice, mentale si spirituale. Inhalate sau aplicate direct pe piele, prin masaj, uleiurile esentiale reduc anxietatea si depresia si imbunatatesc calitatea vietii.

1 Menta pentru calmarea emotiilor

Menta stimuleaza increderea in sine, ajuta la calmarea gandurilor si emotiilor si este remediul perfect pentru afectiunile sistemului digestiv. Ajuta la ameliorarea simptomelor de greata, indigestie si balonare. Menta este benefica si pentru congestiile nazale, astm si bronsita.

Pentru a te bucura de efectele sale benefice, bea ceai de menta in fiecare dimineata sau lasa-l sa isi elibereze aromele in jurul tau. In plus, adauga cativa stropi de ulei esential de menta in apa in care faci baie sau intr-un vaporizator.

2 Lavanda pentru reducerea stresului

Lavanda este folosita in numeroase produse cosmetice si de ingrijire, de la sapunuri si uleiuri de baie, pana la detergenti, datorita mirosului placut si calitatilor sale de curatare. Cu aroma sa calmanta, lavanda este perfecta pentru reducerea stresului, emotiilor negative, tensiunii arteriale si durerilor de cap.

Are proprietati antiseptice si antiinflamatorii si este ideala pentru tratarea intepaturilor de insecte si a iritatiilor.

Pentru calmare si reducerea durerilor de cap, poti masa usor tamplele cu putin ulei esential de lavanda. De asemenea, poti agata buchete de lavanda in bucatarie, dormitor sau sufragerie.


3 Rozmarin pentru stimularea puterii de concentrare

Rozmarinul are o aroma puternica, care stimuleaza memoria, atentia si starea psihica. In plus, imbunatateste performantele si rapiditatea la rezolvarea testelor. Pentru a te bucura de aceste beneficii, poti cumpara cateva ghivece cu rozmarin pe care sa le plasezi pe birou sau in camerele in care studiezi. Poti adauga cativa stropi de ulei esential si intr-un vaporizator.

[

4 Musetel pentru tratarea insomniei

Musetelul este un remediu calmant pentru problemele digestive, durerile de cap, insomnii si dureri de dinti. In plus, musetelul este si un calmant emotional, care te va ajuta sa treci mai usor peste momentele stresante. Pentru a beneficia de acest efect, inainte de culcare adauga cativa stropi de ulei esential de musetel pe o compresa pe care o aplici pe tample sau frunte.

5 Mar verde pentru reducerea durerilor de cap

Aroma merelor verzi este extrem de benefica in reducerea durerilor de cap si migrenelor severe si, in acelasi timp, elibereaza tensiunea si anxietatea. In astfel de momente este recomandat sa ai in geanta o sticluta mica cu ulei esential de mar verde, pe care il poti mirosi ori de cate ori ai probleme.

6 Lamaie pentru stimularea metabolismului

Lamaia stimuleaza metabolismul, imbunatateste circulatia sangelui si intareste sistemul imunitar. Este benefica pentru anxietate si tensiune arteriala si confera o stare generala de bine. Are si efecte antidepresive, stimuleaza energia si revitalizeaza.

Pentru stimularea metabolismului si detoxificarea organismului, amesteca 3-4 picaturi de ulei esential de lamaie intr-un pahar cu apa. In plus, poti aplica cateva picaturi de ulei esential de lamaie si la incheieturi.



Sursa foto: //www.babychi.net/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare