Terapii alternative

#antibiotice #plante medicinale #brusture #dracila

Alternative naturale la antibiotice

Antibioticele, sub forma sub care le cumparam de la farmacii, dateaza de aproximativ 100 de ani. Pana atunci au existat doar plante medicinale care le-au tinut locul pentru generatii in sir. Intotdeauna cand vom cere sfatul unui batran in legatura cu tratamentul unei boli sau a unei dureri vom auzi numele unei plante si nu al unui medicament renumit, asa cum suntem obisnuiti cei mai multi dintre noi.

Antibioticele naturale se clasifica in tincturi (brusture, dracila , echinacea rosie, strugurii-ursului, vulturica), uleiuri esentiale (arborele de camfor, arborele de ceai, busuiocul, cimbrul, cimbrisorul, eucaliptul, lavanda, niaouli, oregano, palmarosa), creme si lotiuni.

 

Brusturele si dracila, antibiotice oferite de natura

 

Brusturele (lat. Arctium lappa , pop. iarba chelbei) este cunoscut inca din Antichitate datorita arctiozidei (substanta antibiotica din componenta acestuia) care are un efect asemanator penicilinei. Are proprietati in special impotriva stafilococilor aurii, streptococcilor, pneumococcilor.

Brusturele poate atinge 1,5 m sau chiar 2 m si isi intinde ramurile ocupand tot spatiul inconjurator. Florile sale sunt purpurii, iar la maturitate se transforma intr-un ghem spinos care cel mai adesea se agata de blanurile animalelor.

Actioneaza cel mai puternic asupra pielii, adica asupra afectiunilor cutanate de tipul furuncului, acneei, abcesului si antraxului, plagilor deschise, rujeolei. De asemenea actioneaza asupra scalpului si opreste caderea parului (chelbea-boala ce consta in caderea parului de pe cap in arii rotunde).

  • Administrare

Pentru uz intern se administreaza intre 30 si 80 de picaturi de tinctura de aproximativ 3 ori pe zi . Se bea cu multa apa inainte de mesele principale.

Pentru uz extern se administreaza 100 de picaturi de tinctura pura , in comprese.

Pentru a opri caderea parului, se face o infuzie cu radacini proaspete de brusture.

Dracila (lat. Berverius vulgaris) este un arbust spinos ce poate avea inaltimi intre 2 si 3 metri. Are flori galbene ce dau fructe mici , lunguiete, si rosii. Berberina (substanta antibiotica din radacina si scoarta) actioneaza asupra bacteriilor, a virusurilor, a fungilor si a parazitilor.

Are proprietati terapeutice in special cand actioneaza asupra infectiilor din tubul digestiv. Trateaza cu succes maladii precum salmoneloza, holera, enteritele si diareele infectioase.

  • Administrare:

Datorita gustului ei se administreaza doar sub forma de tinctura: intre 20-50 de picaturi cu putina apa de 3 ori pe zi.

Sursa foto : fotobank.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare