Terapii alternative

#utilizare aloe vera #aloe vera #beneficii aloe vera

Aloe Vera – 6 intrebuintari pe care nu le stiai

Frunzele de Aloe Vera sunt folosite din cele mai vechi timpuri in scopuri medicinale sau cosmetice. Gelul de Aloe Vera din frunze este bogat in vitamine si are proprietati antiinflamatorii care pot fi benefice in multe situatii, de la tratarea muscaturilor de insecte, pana la intretinerea parului si a pielii. Acesta se poate folosi atat pentru uz intern, cat si pentru uz extern, avand de fiecare data efecte uimitoare, extrem de benefice si rapide.

De indata ce vei descoperi valoarea acestei plante, deloc pretentioasa, iti vei dori sa o ai intotdeauna la indemana, chiar in casa ta. Ea nu necesita prea multa atentie in ingrijire, fiind o planta foarte decorativa si, totodata, foarte utila.

Iata cateva dintre intrebuintarile plantei de Aloe Vera pe care este posibil sa nu le stii si care merita retinute si folosite.

Aloe Vera vindeca blisterele

Freaca gelul de Aloe Vera pe blister - datorita proprietatilor antiinflamatorii, roseta si umflatura se vor reduce. Dupa retragerea blisterului, continua sa aplici gel de Aloe Vera pentru a mentine pielea umeda si a grabi vindecarea.

Aleo Vera amelioreaza arsurile

Arsurile solare nu sunt singurul tip de arsura pe care gelul de Aloe Vera in poate vindeca. Un studiu realizat pe 50 de pacienti a reliefat faptul ca planta de Aloe Vera a fost mai ieftina si mai eficienta decat o crema de sulfadiazina de argint, ameliorand durerea si vindecand rapid arsurile de gradul unul sau doi.

Aloe Vera se poate folosi in tratarea acneei

Cu toate ca s-ar putea sa ti se para ca suna prea bine pentru a fi adevarat, gelul de Aloe Vera te poate ajuta sa scapi de acnee. Acesta reduce inflamatiile si inlatura roseata, in timp ce proprietatile sale antibacteriene lupta cu factorii care au cauzat acneea. Incearca sa folosesti gel de Aloe Vera ca masca de fata, dar numai dupa ce ai testat pe o zona mai putin expusa daca esti sau nu sensibil la acesta.

Aloe Vera hidrateaza pielea

Gelul de Aloe Vera este un excelent hidratant pentru intregul corp, dar in special pentru fata. Nu lasa senzatia de piele grasa si este foarte bine absorbit. Totusi, foloseste-l cu atentie, pentru ca poate fi un foarte bun exfolian natural, asa ca utilizarea lui prea frecventa ar putea irita pielea, facand-o sa para mai uscata.

Aloe Vera te scapa de matreata

In loc sa cauti un sampon special pentru matreata, cauta o frunza de Aloe Vera. Studiile recente au reliefat faptul ca gelul din frunza acestei plante calmeaza dermatita seboreica, o afectiune comuna care provoaca matreata. Speclialistii in dermatologie recomanda aplicarea acestuia direct pe scalp.

Aloe Vera este un foarte bun balsam pentru par

In loc sa foloesti balsamul obisnuit pentru par, pune-ti in mana niste gel de Aloe Vera si aplica-l prin masaj delicat pe firele de par. Lasa-l sa stea aproximativ cinci minute si apoi clateste cu apa curata. Parul tau isi va redobandi frumusetea naturala, devenind moale si neted. Aloe Vera hidrateaza si hraneste firele de par, promovand totodata cresterea acestora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare