Terapii alternative

#xerostomia #sidromul de gura uscata #terapii naturiste #gura uscata

Ai gura uscata? Iata la ce remedii naturale poti apela

La un moment dat in viata, oricine poate suferi de sindromul de gura uscata (cunoscut si ca xerostomie). Sindromul poate aparea din cauza stresului, cand fiindca glandele salivare nu functioneaza corect sau la femeile insarcinate. Printre simptome se numara nu doar senzatia de gura uscata, ci si respiratie urat mirositoare, arsuri la nivelul limbii, aparitia unor ulceratii si buze crapate. Iata la ce remedii naturale poti apela pentru vindecarea afectiunii.

Aloe vera

Un remediu foarte eficient este sucul de aloe vera, pe care il poti cumpara de la magazinele cu produse naturiste. Are rol protector asupra tesuturilor moi din cavitatea bucala, dar si proprietati calmante si antiinflamatoare.

Se ia cate o lingurita, de trei ori pe zi, pana la disparitia simptomelor. De asemenea, poti utiliza si gelul obtinut direct din frunza plantei, pentru tratarea buzelor crapate. Aplica gelul pe buze si lasa-l sa actioneze cinci-sase minute, apoi clateste-te cu apa calduta. Urmeaza acest tratament de doua-trei ori pe zi, pana cand se amelioreaza problema.

Lamaia

Un alt remediu eficient impotriva xerostomiei este zeama de lamaie. Aceasta stimuleaza productia de saliva si te scapa si de respiratia urat mirositoare. Intr-o cana cu apa, adauga zeama de la o lamaie si o lingura de miere. Bea licoarea de trei ori pe zi pana la ameliorarea problemei.

Uleiul din seminte de struguri

Datorita proprietatilor calmante, uleiul din seminte de struguri este de ajutor in tratarea sindromului de gura uscata. Totodata, fiind bogat in vitamina E, grabeste vindecarea ulceratiilor care pot aparea in gura, cat si a buzelor uscate.

Pune cateva picaturi de ulei pe o discheta demachianta si aplia-l pe buze, pe limba, dar si pe peretii interiori ai obrajilor, prin tamponare. Aplica tratamentul seara, inainte de culcare si lasi sa actioneze toata noaptea.

Ghimbirul

Radacina de ghimbir stimuleaza productia de saliva. Mesteca, de trei-patru ori pe zi, bucati crude de radacina de ghimbir. Daca nu suporti iuteala ghimbirului crud, poti alege ceaiul de ghimbir, caci si acesta stimuleaza glandele salivare.

Pentru prepararea ceaiulu rade o bucata potrivita de radacina de ghimbir. Pune la fiert 250 de ml de apa, iar cand da in clocot, adauga ghimbirul. Indulceste caiul cu o lingurita de miere. Bea cate o cana de ceai de ghimbir de trei ori pe zi, timp de o saptamana.

ATENTIE! Daca suferi de suferi de sindromul de gura uscata, trebuie sa:

  • eviti fumatul, pentru ca amplifica senzatia de gura uscata
  • respiri pe nas, nu pe gura
  • mesteci guma, pentru a stimula productia de saliva
  • reduci consumul de mancaruri condimentate si de fructe acide, care pot irita mucoasa

Sursa foto: pixgood.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului