Terapii alternative

#legume #stres #miscare #vitamina d #fructe #zahar #sfaturi longevitate

Afla cum sa imbatranesti frumos

Daca ai putea alege, ti-ai dori sa imbatranesti frumos, sa arati bine pana la varste inaintate si sa te bucuri de vigoare si rezistenta? Afla ca aceste lucruri sunt posibile, daca ai grija din timp de sanatatea ta si ai un stil de viata echilibrat. Descopera mai jos cum sa imbatranesti sanatos!

Limiteaza consumul de zahar. Zaharul este un ingredient nociv, care isi pune amprenta asupra sanatatii in moduri dramatice. Fructoza in special este un agent inflamator care cauzeaza o serie de afectiuni cronice. Consumul in exces de alimente bogate in fructoza stimuleaza dezvoltarea de celule de grasime, care cauzeaza diabet si afectiuni cardiace.

Zaharul si fructoza cresc si nivelurile de insulina si leptina din organism si reduc sensibilitatea anumitor hormoni. Aceste efecte reprezinta factori de risc majori pentru imbatranirea prematura si afectiunile degenerative. Pentru a preveni astfel de probleme este foarte important sa reduci consumul de zahar la doar 25 de grame pe zi.

Fa mai multa miscare. Chiar daca ai o dieta echilibrata, bazata pe consumul de fructe si legume proaspete, organismul are nevoie de miscare pentru a ramane sanatos. Sportul si miscarea sunt importante la orice varsta si protejeaza organismul impotriva a numeroase afectiuni.

In plus, stimuleaza productia de hormoni ai cresterii, care sunt esentiali pentru sanatatea si rezistenta organismului uman. Astfel, este indicat sa mergi zilnic la sala de fitness, pentru sedinte de 30 de minute. Insa, daca nu poti merge la sala, poti face alte activitati fizice, precum mersul pe jos, joggingul sau urcatul scarilor.

Invata sa reduci stresul. Nu poti avea o sanatate de fier daca nu ai grija sa reduci stresul din viata ta. Stesul favorizeaza aparitia unei serii de boli severe, precum afectiuni cardiace, depresie, artrita sau cancer. Pentru a preveni stresul, este indicat sa te relaxezi, sa petreci mai mult timp cu tine si sa te implici in activitati care te fac sa te simti bine.

Ia suplimente de acizi grasi omega 3. Acizii grasi omega 3 reprezinta factori esentiali care cresc longevitatea si previn imbatranirea prematura. Astfel, zilnic trebuie sa iei suplimente de omega 3 sau sa consumi mai multe alimente bogate in acesti nutrienti, precum somon, ton, fructe oleaginoase sau ulei de masline.

Ai grija la nivelul de vitamina D. Vitamina D este extrem de importanta pentru organismul uman: previne aparitia gripelor si racelilor, protejeaza impotriva cancerului, reduce considerabil riscul de diabet si hipertensiune. Vitamina S este sintetizata prin expunerea la soare, insa se gaseste si in anumite alimente fortificate, precum lapte, suc de portocale sau cereale integrale.

Consuma fructe si legume proaspete. Fructele si legumele contin cantitati importante de vitamine, minerale, antioxidanti si alti nutrienti esentiali pentru organismul uman. Aceste substante protejeaza organismul impotriva a numeroase afectiuni, reduc nivelul colesterol, previn cancerul si imbatranirea prematura. Consumul de fructe si legume regleaza nivelul de insulina, normalizeaza productia de hormoni si reduce inflamatiile cauzate de radicalii liberi.

Sursa foto: csr.bclcmaps.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului