Terapii alternative

# ceai de salcam #boli #remedii naturiste #tratament insomnie #flori de salcam

Afla ce boli poti trata cu ajutorul florilor de salcam

Salcamul este un arbore originar din America de Nord, care a ajuns in Europa in jurul anului 1600. Florile sale frumoase si parfumate au si virtuti terapeutice puternice, fiind de ajutor in vindecarea mai multor boli. Iata care sunt acestea:

Insomnia

Stiai ca o cana cu ceai de salcam, pe care o bei seara, cu jumatate de ora inainte de culcare, are efect calmant asupra psihicului?

Pune la fiert doua linguri de flori uscate, in 250 ml de apa, si lasa sa dea de doua-trei ori in clocot. Iei de pe foc si indulcesti cu una-doua lingurite de miere, dupa gust.

Eficient in calmarea starilor de anxietate este si uleiul esential din flori de salcam. Pune in apa din cada cateva picaturi de ulei esential si vei simti efectul linistitor in cateva minute.

Gastrita

Florile de salcam sunt ideale si pentru ameliorarea simptomelor gastritei. Acestea au actiune antispastica si reduc secretia gastrica. Intr-un ibric, pune la fiert 200 ml de apa, pe care o torni peste o lingura de flori de salcam uscate. Lasi sa se raceasca, apoi bei ceaiul, cu inghitituri mici. Sunt recomandate trei cani pe zi, dupa mesele principale.

Tot pentru tratarea gastritei poti folosi si pulberea de salcam. Iei cate o lingurita, de trei ori pe zi, timp de 30 de zile.

Candidoza

Florile de salcam sunt de ajutor si in vindecarea candidozei vaginale, afectiune cu care se confrunta nenumarate femei. Acestea au puternice proprietati antifungice. Cele mai indicate sunt baile de sezut, pe care le faci seara, inainte de culcare, de doua-trei ori pe saptamana, timp de o luna. Pui la fiert doi litri de apa, iar cand da in clocot, adaugi un pumn de flori de salcam uscate.

Planta este utila si in candidoza bucala. Faci o infuzie concentrata din flori de salcam, cu care iti clatesti gura, de patru-cinci ori pe zi.

Bronsita

Datorita proprietatilor calmante si expectorante, florile de salcam sunt recomandate si celor care sufera de bronsita. Remediul cel mai frecvent recomandat de catre medicii fitoterapeuti este tinctura obtinuta din flori de salcam, pentru vindecarea tusei, principalul simptom al bronsitei. Aceasta se gaseste la magazinele cu produse naturale.

Dizolvi 20 de picaturi de tinctura intr-un pahar cu apa, la temperatura camerei. Iei remediul de trei ori pe zi, pana la vindecare.

Sursa foto:krishenkavintagetreasures.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare