Terapii alternative

Acupunctura va ia durerea... cu acul

Imbogatita cu o traditie milenara - acupunctura - parte componenta a medicinei chineze, se bazeaza pe conceptul fluxului de menita sa asigure sanatatea si echilibrul organismului.

Aceasta tehnica a prins si la noi in tara si atrage din ce in ce mai multi adepti.

Tratament pe baza de intepaturi


Acupunctura este una dintre disciplinele cheie ale medicinei chineze. Bazata pe notiunea energiei pozitive Yang si negative Yin, aceasta procedura consta in inteparea anumitor puncte situate la nivelul pielii, puncte ce se afla de-a lungul unor meridiane energetice ce formeaza o retea complexa. Cu ajutorul unor ace se directioneaza energia spre zonele bolnave sau cu traume din corpul persoanei bolnave. Alergii, fumat, migrene, stres, greata, diferite dureri etc acupunctura pare ca gaseste rezultate pozitive fata de aceste probleme medicale. Mai mult decat atat, cu ajutorul acupuncturii se pot trata bolile sistemului nervos, bolile aparatului digestiv, bolile sistemului locomotor, boli urogenitale, , bolile sistemului respirator, boli ginecologice, bolile copilariei, boli dermatologice, afectiuni ORL. Corpul uman detine 12 meridiane energetice principale, cate un meridian pentru fiecare organ (plaman, inima, rinichi, splina-pancreas, ficat) pentru fiecare viscer (intestin subtire, , stomac, vezica biliara si vezica urinara ) si alte doua meridiane care raspund de anumite functii ale organismului ( circulatia sangelui , activitatea psihica, functiile metabolice, termoreglarea etc.) si o multitudine de meridiane secundare.

Compatibila cu medicina clasica


In momentul inteparii unui punct energetic pleaca o informatie spre creier, iar acesta, la randul lui, transmite informatia organului afectat (feed-back energetic). Retineti ca acupunctura trebuie practicata de o persoana avizata, mai precis de catre un medic. In mod obligatoriu acesta trebuie sa foloseasca ace de unica folosinta sau ace de argint. Acestea din urma trebuie curatate cu dezinfectant , apoi sterilizate timp de o ora la temperatura de 260 de grade Celsius.

Acupunctura nu trebuie sa inlocuiasca alte tratamente: ea atenueaza durerea provocata de cancer de exemplu, insa nu distruge tumoarea. Acupunctura nu este deci incompatibila cu medicina clasica, ea este o unealta suplimentara (complementara) pentru a trata mai bine maladiile. In cazul suferintelor provocate de un exces de energie, acesta va fi dispersata catre alte zone ale corpului. Meridianele blocate vor fi redeschise prin directionarea de energie catre acestea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare