Terapii alternative

#galbenele #raceli #tratament raceala #faringite #tratamente naturale raceala #ulei catina #tinctura galbanele

A inceput sezonul virozelor! Iata cum iti vin in ajutor tratamentele din natura!

Variatiile de temperatura care insotesc inceputul de primavara aduc cu ele inevitabil cu ele si neplacutele raceli si faringite, insotite de dureri in gat, nas infundat, rinoree, stranut. Daca tot intram intr-un nou antimp, cel renasterii, de ce sa nu apelam la solutiile pe care ni le pune la dispozitie natura pentru a scapa de simptomele sacaitoare?

Uleiurile din plante care te scapa de durerea in gat

Durerea de gat este cel mai frecvent simptom al infectiilor respiratorii. Principalele cauze ale durerilor de gat sunt infectiile cu virusuri, bacterii sau factorii agresivi precum respiratia pe gura, poluarea, chimicalele. Pe masura ce virusurile sau bacteriile incep lupta cu mucoasa locala si celulele imunitare, apar leziuni ale mucoasei care determina durere, dificultati la inghitire si vorbire.

Solutiile pe care natura ni le pune la dispozitie pentru a combate dureea in gat  o reprezinta uleiurile din 3 plante medicinale: galbenelele, catina si bergamota.

Uleiul de galbeneleare efect antiinflamator si actiune antialergica. Reduce durerea, opreste raspandirea infectiei, reduce mancarimea, indeparteaza disconfortul la inghitire si accelereaza procesul de vindecare.

Uleiul de catina  are efect antibacterian si antiinflamator, stimuleaza procesul de regenerare. Actioneaza asupra bacteriilor, reduce durerea si raspandirea infectiei, reduce edemul, senzatia de mancarime, indeparteaza disconfortul la inghitire.

Uleiul de bergamota stimuleaza imunitatea si actioneaza ca un agent de racire. Reduce disconfortul la nivel local si accelereaza procesul de regenerare.

Desfunda nasul rapid!

Rinita (nasul infundat) este inregistrata in Cartea Recordurilor ca fiind cea mai raspandita boala la nivel mondial. Ea se asociaza cu respiratie dificila, dureri de cap, oboseala, scaderea capacitatii de concentrare. Ba chiar, din cauza obstructiei nazale se poate ajunge la complicatii precum sinuzita, otita, bronsita sau pneumonia. Pentru a se evita aceste probleme este foarte important sa tratam corespunzator rinita.

Ingredientele naturale eficiente in caz de rinita sunt:

  • uleiul de catina are actiune antivirala si antibacteriana si efect antiinflamator; invinge agentii patogeni care provoaca rinita, reduce simptomele rinitei, stimuleaza procesul de vindecare a mucoasei.
  • uleiul de eucalipt are actiune antivirala si efect decongestionant. Desfunda nasul rapid.
  • uleiul de pin stimuleaza procesul de vindecare si ajuta la desfundarea nasului.
  • uleiul de menta reduce simptomele rinitei.
  • tinctura de galbenele are actiune antivirala si antibacteriana, protejeaza mucoasa nazala si stimuleaza procesul de refacere a acesteia.
  • tinctura de echinacea stimuleaza imunitatea locala si are un efect puternic in refacerea mucoasei.

Sursa foto: healthtipsguru.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare