Terapii alternative

#ierburi de leac #plante medicinale #beneficii ierburi

7 ierburi de leac

Musetelul, menta, lavanda, passiflora, usturoiul, ciulinul sau oregano sunt doar cateva dintre plantele extrem de benefice pentru organismul uman. Ajuta la prevenirea si tratarea a numeroase afectiuni, datorita substantelor active pe care le contin.

 

Ceaiuri din plante pentru calmare

Ceaiurile din plante sunt unele dintre cele mai bune remedii pentru reducerea stresului. Chiar si tinerea in maini a unei cani fierbinti cu ceai poate calma nervii. Printre plantele din care poti prepara ceaiuri delicioase, pentru calmare, se numara musetelul, lavanda sau busuiocul.

Daca bei astfel de ceaiuri, este indicat sa renunti la bauturile cu cofeina, care maresc anxietatea.
 

Menta pentru dureri de cap


Menta este o planta benefica pentru intreg organismul si foarte utila in tratarea durerilor de cap. Daca este masata direct pe piele, in zonele dureroase, precum tamplele, menta elibereaza un ulei care relaxeaza muschii care cauzeaza durerile de cap.

Daca este inhalata, menta reduce presiunea din zona sinusurilor si induce o stare de calm.
 

Floarea Pasiunii pentru insonmii


Floarea Pasiunii este o planta care se dezvolta foarte repede si care contine substante tranchilizante care reduc anxietata si imbunatatesc calitatea somnului. De asemenea, aceasta planta nu cauzeaza ameteala sau alte simptome neplacute a doua zi de dimineata.

Exista numeroase varietati de Floarea Pasiunii, insa nu toate sunt folosite in scopuri medicinale. Atunci cand cumperi astfel de plante, alege doar pe cele care specifica clar pe ambalaj "Passiflora incarnate", deoarece alte varietati pot fi periculoase.

Pentru a prepara ceai de Floarea Pasiunii, adauga intr-o cana cu apa fierbinte o lingurita de plante uscate si lasa la infuzat cateva minute.
 

Musetel pentru arsuri stomacale


Ceaiul de musetel este extrem de benefic pentru tratarea arsurilor stomacale. Ajuta la reducerea productiei de acid si calmeaza tractul digestiv. Pentru a reduce arsurile stomacale si simptomele neplacute este indicat sa bei o cana de ceai de musetel dupa fiecare masa.
 

Usturoi pentru hipertensiune


Pe langa multele sale beneficii, usturoiul este util si in tratarea hipertensiunii. Seleniunul, un compus activ care se gaseste in mod natural in usturoi, previne formarea de cheaguri de sange, imbunatateste circulatia sangelui si stabilizeaza tensiunea arteriala.
 

Radacina de ciulin pentru acnee


Radacina de ciulin ajuta la detoxifierea si purificarea organismului. De asemenea, contine si substante active care ajuta la echilibrarea nivelului hormonal si care trateaza acneea. Pentru aceasta problema a pielii, este indicat sa urmezi un tratament de 8 saptamani, timp in care sa iei zilnic cate 30 de picaturi de tinctura.
 

Oregano pentru imunitate


Oregano este o planta extrem de benefica, care este eficienta si pentru tratarea gripelor si racelilor. Ajuta la ameliorarea si reducerea simptomelor. Pentru tratarea acestor probleme de sanatate este indicat sa folosesti doar ulei de oregano. Planta folosita in bucatarie nu are proprietati medicinale .

Uleiul de oregano trateaza infectiile si distruge parazitii, virusurile, bacteriile si chiar unele ciuperci.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare