Terapii alternative

#masaj #stres #yoga #ras #aromaterapie #guma de mestecat #insulina

6 solutii dovedite stiintific ca te scapa de stres

Stresul este o problema spinoasa pentru oricine in ziua de astazi. Lucrurile marunte, certurile in familie, nervii pe care ti-i provoaca dimineata ceilalti soferi sau pasageri din autobuz, oboseala acumulata in urma orelor petrecute la birou, toate conduc iremediabil la factorul "stres". Si, desi nu este responsabil in mod direct de vreo boala, stresul poate agrava anumite afectiuni precumastmul, eczemele, psoriazisul si poate creste tensiunea arteriala.

Asa ca nu mai sta pe ganduri si ia masuri sa elimini stresul din viata ta. Iata 6 solutii dovedite stiintific prin care poti sa o faci!

1 Relaxeaza-ti muschii

Atunci cand simti ca nu mai poti, incearca sa iti detensionezi corpul. Incordeaza fiecare grupa de muschi, de la degetele mainilor si pana la degetele picioarelor, si apoi da drumul. Fa exercitiul acesta de cateva ori pe zi si vei castiga atat un corp relaxat, cat si o minte limpede.

2 Fa exercitii usoare de yoga

Nu trebuie sa ajungi un maestru in yoga, tot ce trebuie sa faci atunci cand simti ca te apasa problemele este sa iei o pauza si sa respiri adanc, astfel incat sa scapi de energiile negative care te inconjoara.

3 Aromaterapia

Aromaterapia nu este doar un moft, ci o necesitate. Studiile au aratat ca este una dintre modalitatile cele mai eficiente de indepartare a stresului. Levantica este una din aromele benefice, asa ca aprinde niste betisoare parfumate si roaga-ti iubitul sa te maseze cu cateva uleiuri din flori si plante.

4 Asculta muzica

De cate ori nu ai simtit nevoia, atunci cand te-ai aflat la birou, sa asculti muzica preferata? Ei bine, este un semn ca mintea ta vrea sa se relaxeze, asa ca ofera-i satisfactie cu cateva melodii care te calmeaza.

5 Razi mai mult

Este dovedit stiintific faptul ca rasul ajuta la reducerea efectelor cauzate de stres. Asa ca atunci cand te simti surmenat, citeste un banc bun, uita-te la o comedie buna sau fa o gluma unui prieten.

6 Mesteca guma

Cercetatorii au stabilit ca, atunci cand mesteci guma de mestecat, secreti o cantitate mai mare de insulina care stimuleaza zonele cerebrale legate de memorie si concentrare. Totodata, mestecatul gumei este un bun exercitiu fizic pentru maxilarul tau si reduce astfel stresul.

Sursa foto:renewskinandhealthclinic.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare