Terapii alternative

#reflux gastric #arsuri stomac #arsuri stomacale #remedii naturale sprancene #remedii naturale #remedii casnice

6 remedii naturale pentru arsuri stomacale! Le poti avea acasa

Arsurile sunt cauzate de refluxul acid. Refluxul acid este o regurgitare a lichidelor sau mancarii partial digerate, care s-au amestecat cu acidul din stomac. Acest acid isi face drumul prin esofag si impinge totul in gat, unde cauzeaza iritatie. Orice pune presiune pe stomac poate sa cauzeze aceasta arsura, acest acid in sus, deci poate sa fie luata in calcul si situatia obezitatii sau cea a femeilor insarcinate. Iata care sunt remediile naturale pentru arsuri si cum le poti pune in aplicare acasa:

 

1. Guma de mestecat

Guma este o forma foarte buna de indepartare a posibilitatii de a avea arsuri pentru ca stimuleaza producerea salivei, care neutralizeaza acidul din stomac. De asemenea tinteste mereu spre miscarea tractului digestiv, care ajuta la indepartarea posibilitatii ca acel continut sa urce inapoi in esofag. Sunt si persoane sensibile care sunt afectate de anumite ingrediente din guma de mestecat, de aceea este bine sa vorbiti cu medicul specialist.

 

2. Un pahar cu apa

A bea un pahar cu apa este cea mai simpla forma de a indeparta arsurile pentru ca impinge inapoi refluxul acid din stomac. De asemenea a fi hidratat inseamna o sanatate generala a intregului sistem digestiv si nu numai.

 

3. Ajusteaza pozitia de somn

Daca esti nevoit sa te culci imediat dupa masa, atunci trebuie sa fii atent la modalitatea in care stai intins in pat. Este desigur favorabila o pauza intre masa si somn de cateva ore, insa nu este permanent posibila. Daca ai de ales, poti sa te culci pe partea stanga sau poti sa inalti un pic partea de sus cu cativa centimetri. Astfel refluxul se va reduce semnificativ si vei putea sa dormi linistit.

 

4. Exerseaza respiratia profunda

Se stie ca o tehnica buna de respiratie poate sa reduca mult efectele neplacute ale refluxului acid si ale arsurilor. Ceea ce trebuie sa faceti este sa inspirati adanc si sa expirati usor. Se vor intari muschii din preajma esofagului si tot procesul se va usura. Respiratia tip diafragma este de cercetat.

 

5. Sunt de evitat anumite mancaruri

Fiecare om are mancarea sa preferata, insa este important sa eviti pe cat posibil anumite mancaruri care aduc aciditate, in cazul in care te confrunti cu arsuri la stomac. Unele dintre aceste alimente sunt: alcoolul, mancarea picanta sau foarte condimentata, mancarea plina de prajeala, ciocolata si cafeaua, sucurile acidulate.

 

6. Mananca portii mai mici si scapa de cateva kilograme

Varianta mancarurilor mediteraneene si fara grasimi este buna pentru orice dieta. De asemenea atunci cand portiile de mancare sunt mai mici, sunt si mai usor de digerat si sistemul se descurca mai bine cu acea cantitate care trebuie sa fie procesata. Scaderea in kilograme poate sa ajute persoanele supraponderale pentru ca le face sa nu mai aiba acea impingere in sus spre esofag a mancarii. Pe langa celelalte beneficii asociate cu scaderea in greutate, intreg stomacul se va simti mai bine si va face fata cu brio digestiei. Asadar, mananca mai putin si vei pierde excesul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare