Terapii alternative

#alergii de primavara #alergii #ceaiuri #primavara

5 ceaiuri recomandate pentru alergiile de primavara

Alergiile de primavara sunt episoade determinate de agentii de mediu, o reactie la polen, la papadie, la praf, dar si la alti alergeni ce pot aparea primavara. Pe cat de frumos este acest anotimp, pe atat de multe probleme ar putea aduce pentru cei alergici. Pornind de la nas infundat, gat congestionat si pana la ochi inlacrimati sau stranut, toate acestea sunt simptomele alergiilor de primavara, cu care multi dintre noi se confrunta. Alergiile de primavara ar mai putea determina eczeme, urticarie, edeme sau agravarea simptomelor de astm.

 

Cu toate ca o alergie poate fi un factor major de stres pentru cei ce parcurg o astfel de experienta, plantele au o putere de vindecare fantastica, asa ca prin ceaiuri si terapii ai putea tine la distanta efectele nocive determinate de alergia la polen, praf sau alte particule sau chiar de alergia la puful de papadie.

5 ceaiuri care alunga alergiile de primavara:

1. Ceaiul de musetel

Alergiile de primavara sunt suparatoare, asa ca ar fi bine sa ai in vedere cateva remedii. Ceaiul de musetel face parte din categoria celor cu proprietati antiinflamatoare. De aceea, foloseste-te de proprietatile sale si mai mult ca sigur vei putea ameliora simptomele. Poti folosi pliculetele de ceai de musetel si drept comprese reci, pe care sa le asezi la nivelul ochilor si sa lasi sa actioneze cateva minute. Pentru racire, se vor baga la congelator.

2. Ceaiul de urzica

Urzica are numeroase proprietati si poate fi consumata in mai multe feluri. Pe de o parte sub forma de ceaiuri, iar pe de alta fiarta, sub forma de piureuri. Te ajuta sa tii la distanta efectele alergiilor de primavara, fiind un antihistaminic natural foarte bun. Consuma aceste ceaiuri bio din Pravalia Naturista si mai mult ca sigur te vei simti mai bine. In plus, are si numeroase proprietati, avand vitamine si minerale, perfecte pentru acest sezon. Elimina toxinele, alunga starile de oboseala si te ajuta sa te recuperezi mai repede, sa scapi de astenie dupa sezonul rece.

3. Ceaiul de cimbru

Aceasta este o planta aromatica, cu numeroase proprietati pentru sanatate. Ar fi bine sa o introduci in dieta ta de la inceput de primavara, consumand cimbru sub forma de ceai, lasat la infuzat si mai mult ca sigur vei tine la distanta efectele alergiilor. Mai exact, vei scapa de gatul congestionant si te vei simti mai bine, avand proprietati expectorante.

4. Ceaiul de ghimbir

Acesta este alt remediu eficient pentru alergiile de primavara. Ori de cate ori te confrunti cu o alergie vei simti aproape ca nu mai poti sa respiri si astfel vei cauta solutii. Ghimbirul te ajuta sa ai o respiratie mai buna si un gat decongestionat. Ai putea sa consumi ceai de ghimbir, lasat la infuzat cu miere, o solutie cat se poate de prietenoasa cu problemele tale.

5. Ceai de trei frati patati, coada soricelului, lebantica, talpa gastei si brusture

Acesta este un remediu cat se poate de eficient pentru a combate alergiile de primavara. Adauga in apa fierbinte acest amestec de plante, cu o proportie mai mare din planta trei frati patati si lasa la infuzat cateva minute. Poti consuma chiar si 3 cani de ceai pe zi atunci cand simptomele persista si sa micsorezi portiile atunci cand te vei simti mai bine.

Alergiile de primavara se pot trata cu ajutorul plantelor, asa ca este bine sa iei in calcul toate aceste variante expuse mai sus si mai mult ca sigur simptomatologia determinata de alergii se va ameliora si tu te vei simti mai bine, fara edeme, tuse, stranut, gat congestionat si nas infundat.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare