Terapii alternative

#migrene #remedii naturale #dureri de cap #terapii alternative

4 remedii naturale pentru durerile de cap

Te doare foarte tare capul, insa nu ai voie sa iei niciun fel de medicament pentru a trata problema? Partea buna este ca exista remedii si solutii naturale, care te pot ajuta sa tratezi cu succes durerile de cap, in numai cateva clipe.


Cuburi de gheata


Daca durerea este provocata de o lovitura, infasoara cateva cuburi de gheata intr-o punga de plastic si apoi intr-un prosop. Aplica prosopul rece la nivelul loviturii. In numai cateva minute vei simti cum durerea incepe sa se diminueze considerabil.

Este recomandat sa nu tii gheata la nivelul capului pentru mai mult de trei minute. Daca durerea persista mai poti presa gheata pe lovitura, dar numai timp de doua minute si doar dupa o pauza de cinci minute intre aplicari.


Prosop cald


Desi cuburile de gheata functioneaza eficient impotriva durerii de cap, caldura trateaza si ea cu succes aceasta problema.

Incalzeste in cuptor o ceasca cu sare grunjoasa, rastoarn-o intr-un prosop si mentine prosopul cald pe cap timp de 10 - 20 de minute. Pentru un efect mai puternic si mai rapid poti adauga in prosop 2 - 3 picaturi de ulei esential de lavanda.


Inhalatii cu aburi


Fierbe doi litri de apa, toarna apa intr-un bol de metal, adauga trei picaturi de ulei esential de menta, acopera-ti capul cu un prosop si inhaleaza aburul parfumat timp de cateva minute. Vei fi nevoit sa faci pauze intre inhalatii, insa efectul este garantat. In plus, aceste inhalatii iti desfunda sinusurile, iti intaresc sistemul imunitar, te ajuta sa te relaxezi si sa dormi mai bine.


Masaj


Tot cu ajutorul uleiului esential de menta poti face durerea de cap sa dispara ca prin minune. Adauga o picatura de ulei esential de menta pe varfurile degetelor si apasa apoi usor la nivelul tamplelor. Inmoaie-ti apoi varfurile degetelor in ulei de masline si maseaza-ti fruntea si tamplele cu miscari circulare, timp de cateva minute.

De preferat este ca masajul sa ti-l faca o alta persoana, in timp ce tu te relaxezi in totalitate si incerci sa nu te mai gandesti la nimic. Ulterior, incearca sa dormi si sa te linistesti.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare