Terapii alternative

#raceala #terapii alternative # remedii raceala #remedii contra racelii

4 remedii comune contra racelii despre care nu stiai ca sunt ineficiente

Anotimpul rece atrage dupa sine si epidemii de gripa si raceala pe care nu reusesti intotdeauna sa le eviti. Iar din clipa in care te confrunti cu primele semne de boala, tot ce iti doresti este sa gasesti cele mai bune remedii care sa te ajute sa o invingi in cel mai scurt timp. Din pacate, insa, cel mai adesea iti indrepti atentia catre solutii care, de fapt, nu trateaza problema.

Explicatia este una simpla: oricare ar fi remediile contra gripei si a racelii pentru care optezi, trebuie sa stii ca, in realitate, acestea nu trateaza boala, ci doar simptomele sale nesuferite. Si totul pentru simplul fapt ca afectiunea este declansata de un virus care nu raspunde la "interventiile" medicamentoase ori naturiste.

Iata, asadar, care sunt cele mai frecvente remedii catre care iti indrepti probabil si tu atentia si care, de fapt, te ajuta doar sa resimti mai putin simptomele acute ale bolii:

1. Supa de pui

De cate ori nu ti-a fost recomandat sau te-ai gandit chiat tu, la primele semne de gripa sau raceala, sa te duci acasa, sa te bagi in pat si sa savurezi un bol de supa fierbinte de pui? Acest remediu comun contra gripei si a racelii nu este, in realitate, un tratament, ci mai degraba o "mancare de consolare".

Mai exact, chiar daca nu omoara virusul care declanseaza boala, supa de pui te poate ajuta sa te simti mai bine, contribuind la subtierea mucusului si la decongestionarea nazala. Plus ca, atunci cand este consumata fierbinte, la adapostul confortabil al unei paturi calduroase, supa de pui favorizeaza somnul - iar odihna chiar iti poate ajuta organismul sa lupte mai abitir impotriva bolii!

2. Vitamina C

Fie ca o consumi sub forma de citrice, fie ca preferi suplimentele alimentare, vitamina C are reputatia de a te ajuta sa scapi mai repede de gripa ori raceala. Complet fals! Studiile care au abordat subiectul eficientei vitaminei C in lupta contra virusurilor gripal si al racelii comune nu au putut demonstra ca acidul ascorbic este intr-adevar de ajutor.

3. Antibioticele

In pofida faptului ca sunt eliberate doar cu reteta, antibioticele continua sa fie folosite "dupa ureche" la scara larga. Asa s-a nascut si mitul conform caruia acest tip de medicamente poate combate raceala si gripa. Cum insa antibioticele pot invinge doar infectiile bacteriene, iar gripa si raceala sunt declansate de virusuri, aceste medicamente sunt complet inutile in cazul afectiunilor de sezon.

Administrarea irationala a antibioticelor este foarte periculoasa, intrucat poate duce la dezvoltarea rezistentei la tratamentul cu acest tip de medicamente si, astfel, la aparitia unor bacterii patogene cu potential letal.

4. Echinacea

Echinacea este o planta medicinala renumita pentru proprietatile sale curative - insa, desi promotorii acesteia sustin ca planta ajuta si la accelerarea procesului de vindecare in cazul racelii si al gripei, adevarul este cu totul altul. Studiile realizate in repetate randuri asupra proprietatilor echinaceei, in speta a speciei Echinacea purpurea, nu au reusit sa ii demonstreze eficienta in tratarea afectiunilor de sezon.

Echinacea poate fi folosita, totusi, cu scopul de a intari sistemul imunitar in vederea prevenirii contaminarii cu virusurile periculoase.

Sursa foto: expertbeacon.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului