Terapii alternative

#somn #odihna #somnifere #plante #ceai #sunatoare #valeriana

4 plante care te ajuta sa dormi

Un somn adanc este pentru multi dintre noi un lucru greu de atins mai ales cand aveam foarte multe probleme, griji sau cand suntem foarte stresati. Somniferele nu sunt tocmai cea mai potrivita solutie, mai ales pentru ca pot provoca dependenta, dar si pentru ca somnul oferit de acestea nu este chiar odihnitor.

Iata cateva resurse naturale care te pot ajuta sa dormi foarte bine:

Valeriana
Despre valeriana se spune ca este un sedativ care rareori da gres. Utilizata sub forma de tinctura, se toarna cateva picaturi intr-un recipient cu apa si se amplaseaza in camera in care se doarme. Acest tratament se poate repeta seara de seara, timp de maximum doua saptamani. Valeriana are puterea de a indeparta frica si stresul, de a calma gandurile si emotiile si de induce o stare de calm, propice unui somn linistit si odihnitor.
Conuri de hamei
Acestea contin ulei volatil si sunt utilizate pe post de antispastic. Conurile de hamei au rolul de a stimula secretia gastrica, insa cel mai mult ajuta la indepartarea insomniei si a anxietatii. Mai mult decat atat, in antichitate se credea ca aceasta planta este pazita de spiridusi intrucat avea puterea de a hipnotiza si adormi toti muritorii. Se consuma sub forma de infuzie, cu 30 de minute inainte de culcare.
Obligeana
Sub forma de tinctura sau ceai, obligeana este o planta care contine ulei volatil si alte substante cu proprietati terapeutice exceptionale. Pe langa faptul ca are rol de reglare, tonifiere si detoxifiere a organismului, obligeana este un remediu perfect pentru insomnie si cosmaruri. Sub forma de tinctura se iau aproximativ 30 de picaturi diluate in jumatate de pahar cu apa calda cu miere , cu jumatate de ora inainte de culcare. Tinctura de obligeana nu este recomandata persoanelor care sufera de gastrita hiperacida.
Sunatoare
Cercetatorii din Canada, Germania si Marea Britanie au ajuns la concluzia ca sunatoarea nu este numai un ingredient care ajuta la instalarea somnului, ci mareste profunzimea somnului fara vise, adica cea mai odihnitoare parte a somnului si mareste productia de melatonina (hormonul somnului odihnitor). In plus, sunatoarea face ca trezirea de dimineata sa fie mai usoara. Se administreaza sub forma de tinctura, diluata in apa, de doua ori inainte de culcare (o data la ora 19 si a doua oara la ora 22).
Sfaturi:

  • Inainte de culcare nu fuma si nu bea cafea sau alcool;
  • Bea o cana de lapte indulcit cu miere de albine;
  • Nu manca mult sau alimente care sa cada greu la stomac.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare