Sfecla rosie
Cel mai des intalnita este anemia feripriva, cauzata de o cantitate insuficienta de fier in organism. In acest caz, poti apela la sfecla rosie, care este bogata in fier, dar si magneziu si vitamina B6, care ajuta la absorbtia acestuia in organism. Totodata, stimuleaza si productia de globule rosii, care scad in caz de anemie.
Este indicat sa bei suc proaspat de sfecla. Pentru a-l prepara ai nevoie de doua-trei sfecle, bine spalate. Taie-le in bucati potrivite si pune-le in storcatorul de fructe. Bea un pahar de suc de sfecla pe zi, timp de o luna de zile. Fa o pauza timp de o luna, iar daca starea nu s-a ameliorat, continua cura, inca 30 de zile.
Sparanghelul
In cazul in care ai fost diagnosticat cu anemie cauzata de insuficienta de acid folic din organism, poti apela la sparanghel. Patru bucati de sparanghel contin 89 de micrograme de acid folic, mai exact 22% din cantitatea necesara recomandata pentru buna functionare a organismului. Consuma-l de doua-trei ori pe saptamana, gatit la aburi. Poti apela, de asemenea, si la suplimente naturale cu sparanghel, pe care le poti cumpara de la magazinele de specialitate.
Catina
Un alt leac impotriva anemiei feriprive este catina, ale carei fructe sunt bogate in vitaminele C si K, grupul de vitamine B si minerale, precum fosfor si calciu. Urmeaza o cura cu sirop de catina timp de o luna de zile. In fiecare dimineata, pe stomacul gol, cu un sfert de ora inainte de masa, ia doua lingurite de sirop.
Pentru a obtine siropul ai nevoie de 300 g de fructe de catina proaspete si 600 g de miere. Spala bine fructele, zdrobeste-le, apoi adauga mierea si amesteca bine. Pune continutul intr-un borcan si lasa-l la macerat timp de 24 de ore, intr-un loc intunecos, apoi le poti pastra la frigider.
Patrunjelul
Stiai ca in 100 de grame de frunze de patrunjel se gasesc 5 miligrame de fier? Acest fapt face ca aromatul patrunjel sa fie unul dintre cele mai bune remedii impotriva anemiei. Urmeaza o cura de o luna, din care sa nu iti lipseasca, zilnic, sucul proaspat de patrunjel.
Acesta se prepara foarte usor. Ai nevoie de o legatura de patrunjel, pe care sa o adaugi in belnder. Dilueaza apoi sucul obtinut cu cinci-sase linguri de apa sau cu un sfert de pahar de suc de morcov. Consuma-l imediat.
Sursa foto: bestherbalhealth.com