Terapii alternative

#ghimbir #menta #ceaiuri #ceaiuri aromate #ceaiuri sarbatori #lemn dulce

4 ceaiuri aromate si benefice in perioada sarbatorilor

Imediat dupa ce dai curs poftelor firesti la masa de sarbatori, urmeaza perioada in care regreti ca ti-ai ascultat instinctul. Senzatia neplacuta de "prea plin", balonarea si alte tulburari digestive sunt partile mai putin placute premergatoare festinului de Craciun si Revelion, de aceea ai nevoie si de cateva remedii rapide.

Ceaiurile sunt intotdeauna solutii la indemana si lipsite de efecte secundare pentru neplacerile digestive. Alege sortimente aromate si vindecatoare in acelasi timp, atat pentru a te simti din nou bine, cat si pentru a-ti servi musafirii cu o bautura calda foarte binevenita in aceasta perioada.

1. Ceaiul de ghimbir

Serveste la sfarsitul unei mese copioase cate o cana aburinda de ceai de ghimbir si vei face tuturor un mare serviciu. Aceasta planta miraculoasa, mai exact radacina ei, este foarte eficienta in combaterea senzatiei de greata si de balonare. Unde mai pui ca ceaiul de ghimbir accelereaza metabolismul si topeste grasimile, datorita compusilor sai speciali, gingeroli, care genereaza caldura.

Pregateste o infuzie de ghimbir si imbunatateste-i aroma placuta cu ajutorul unei lingurite de miere si unei felii proaspete de lamaie.

2. Ceaiul de menta indulcit cu salvie

Ceaiul de menta, indulcit cu stevie (o gasesti la orice plafar), ofera o aroma dulce-mentolata extrem de placuta. Dar aceasta bautura calda nu este doar delicioasa, ci si un remediu natural pentru greata, varsaturi si tulburari digestive. Ceaiul de menta are si un bun efect protector impotriva virusurilor gripale.

3. Ceaiul de lemn dulce

Ceaiul de lemn dulce are o aroma imbietoare, dulceaga si foarte placuta, imbunatatind in acelasi timp capacitatea corpului de a face fata stresului (prezent din belsug in perioada sarbatorilor).

Lemnul dulce este o planta adaptogena, intrucat asista organismul in toate functiile sale, stimuland in acelasi timp glandele suprarenale. Ofera tuturor membrilor familiei doua cesti de ceai de lemn dulce pe zi si va veti bucura de armonie deplina acasa.

4. Ceaiul de hibiscus

Culoarea rosie, intensa, a ceaiului de hibiscus este perfecta pentru sezonul de sarbatori, dar este totodata si un indicator pretios asupra proprietatilor anticancerigene ale ceaiului. Aromatizeaza ceaiul de hibiscus cu cateva picaturi de stevie si scortisoara si serveste-l dupa masa de sarbatori, atat pentru gustul sau deosebit, cat si pentru efectele sale benefice asupra organismului.



Sursa foto principala: dailydelights.sheknows.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului